Μορφοποίηση περιοχών σε έγγραφα Word με τη σωστή μέθοδο

Μορφοποίηση περιοχών σε έγγραφα Word με τη σωστή μέθοδο

Σε ένα μεγάλο έγγραφο στο Word, μπορεί να χρειαστεί να μορφοποιήσεις συγκεκριμένες περιοχές που δεν είναι συνεχόμενες. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλεις να αλλάξεις το μέγεθος της γραμματοσειράς σε όλο το κείμενο μιας διπλωματικής, αλλά όχι στους τίτλους και υπότιτλους.

Μια συνηθισμένη αλλά όχι σωστή μέθοδος για να κάνεις κάτι τέτοιο είναι να επιλέξεις τα κομμάτια που θέλεις να μορφοποιήσεις, είτε ξεχωριστά είτε όλα μαζί. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος μπορεί να είναι χρονοβόρα και να μπερδευτείς, ειδικά αν το έγγραφο είναι μεγάλο.

Μια καλύτερη προσέγγιση είναι να χρησιμοποιήσεις τα λεγόμενα «στυλ». Τα στυλ είναι προκαθορισμένες ρυθμίσεις μορφοποίησης που μπορείς να εφαρμόσεις σε ένα έγγραφο. Χρησιμοποιώντας τα στυλ, μπορείς να μορφοποιήσεις γρήγορα και εύκολα μεγάλες και κατά το δοκούν περιοχές σε ένα έγγραφο του Microsoft Word, γλιτώνοντας έτσι το αναβράζον ντεπόν!  

Ο Βασίλης Ταβουλτσίδης, ετοίμασε ένα βίντεο που εξηγεί βήμα προς βήμα τη διαδικασία. Απόλαυσέ το: 



Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal