Δωρεάν βιβλίο: «Τεχνητή Νοημοσύνη - Διδασκαλία και Μάθηση με ΤΝ»

Δωρεάν βιβλίο: «Τεχνητή Νοημοσύνη - Διδασκαλία και Μάθηση με ΤΝ»

Να ένα εκπληκτικό, δωρεάν και φρέσκο βιβλίο για την Τεχνητή Νοημοσύνη από τον Αλέξανδρο Κοφτερό, που στο παρελθόν μας εξέπληξε με το δωρεάν βιβλίο για την γλώσσα προγραμματισμού Python, το «H Python με απλά λόγια»

Το βιβλίο με τίτλο  «Τεχνητή Νοημοσύνη: Διδασκαλία & Μάθηση με ΤΝ», ο Αλέξανδρος το χωρίζει σε τρία κύρια μέρη:

Στο πρώτο μέρος, θα διαβάσεις μια σύντομη ιστορία της ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης, ξεκινώντας από αρχαίους μύθους και θρύλους και μεταβαίνοντας στην τρέχουσα εποχή των τεχνολογικών ανακαλύψεων.

Στο δεύτερο μέρος, υπάρχουν δραστηριότητες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην τάξη, από την πρωτοβάθμια έως τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ορισμένες είναι δομημένες, διαδραστικές δραστηριότητες που επιτρέπουν στους μαθητές να μάθουν περισσότερα για την τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση, ενώ άλλες είναι ανοιχτού τύπου και μπορούν να εφαρμοστούν σε διάφορα μαθήματα του προγράμματος σπουδών (για παράδειγμα, γεννήτριες εικόνων AI).

Στο τρίτο μέρος, μαθαίνεις περισσότερα για τα μοντέλα εκπαίδευσης και τα παιχνίδια προγραμματισμού που χρησιμοποιούν παραλλαγές του Scratch 3.0. Κάθε κεφάλαιο καλύπτει ένα διαφορετικό εργαλείο ή σύνολο δραστηριοτήτων, με σχέδια μαθήματος για το πώς να τα χρησιμοποιήσεις στην τάξη. Αυτός ο οδηγός θα μπορούσε να επεκταθεί σε ένα βιβλίο με μέγεθος άνω των 400 σελίδων. Ωστόσο, πρόθεση του συγγραφέα είναι να δώσει σε δασκάλους και μαθητές (και γιατί όχι και γονείς!) πρόσβαση σε εργαλεία και περιεχόμενο AI που μπορούν να χρησιμοποιήσουν αμέσως!

Συμπερασματικά, θα λέγαμε ότι πρόκειται για ένα καλογραμμένο βιβλίο με εικονογράφηση και φοβερά επίκαιρο! Σου συνιστώ να το κατεβάσεις με κλειστά μάτια. 

Είδος αρχείου: PDF
Μέγεθος: 130 MB
Σελίδες: 202 
Συγγραφέας: Αλέξανδρος Κοφτερός
Πηγή: openbook.gr
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal