Apollo 11 - Πήγαμε στο Φεγγάρι με λιγότερη υπολογιστική ισχύ από ένα Smartphone (Βίντεο)

η πιο επικίνδυνη αποστολή του ανθρώπου

Η αποστολή Apollo 11 ήταν μια κοσμογονική επιτυχία, αλλά ταυτόχρονα και μια άκρως δύσκολη και επικίνδυνη προσπάθεια. Η πτήση προς τη Σελήνη, η είσοδος σε τροχιά, η προσεδάφιση και η επιστροφή στη Γη κρύβουν αμέτρητες προκλήσεις.

Η τεχνολογία της εποχής ήταν πρωτόγονη σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα. Ο υπολογιστής του Apollo 11 είχε λιγότερη υπολογιστική ισχύ από ένα smartphone. Η επικοινωνία με τη Γη γινόταν με καθυστέρηση δευτερολέπτων.

Η ακρίβεια στους ελιγμούς έπρεπε να είναι απόλυτη. Κάθε λάθος, ακόμα και μικρό, θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταστροφή. Ο Neil Armstrong, ο Buzz Aldrin και ο Michael Collins αντιμετώπισαν άγνωστες συνθήκες και ακραίες καταστάσεις, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Η επιτυχία του Apollo 11 αποτελεί άθλο ανθρώπινης επιμονής, ευφυΐας και θάρρους. Ήταν η πρώτη φορά που ο άνθρωπος πάτησε το πόδι του σε άλλο ουράνιο σώμα, ανοίγοντας τον δρόμο για μελλοντικές εξερευνήσεις.

Εδώ σου έχω ένα εξαιρετικό βίντεο από τον καθ' ύλην αρμόδιο Παύλο Καστανά (aka Astronio), που έχει δημοσιεύσει ένα βίντεο και μιλάει για την δυσκολότερη και πιο επικίνδυνη αποστολή της ανθρωπότητας. Απόλαυσέ το: 



Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal