Βρέθηκε πλανήτης με πιθανότητες να υποστηρίζει ζωή

πλανήτης με μεγάλες πιθανότητες να υποστηρίζει ζωή

Το αγαπημένο κανάλι στο YouTube «Project Future», μόλις δημοσίευσε το καθιερωμένο βίντεο με τα τελευταία επιστημονικά νέα της ανθρωπότητας, που αν μη τι άλλο, και αυτή την εβδομάδα είναι πολύ ενδιαφέροντα. Πριν δεις το βίντεο, ας δούμε επιγραμματικά τα θέματα που αναλύονται: 

Εντοπίστηκε πιθανός κατοικήσιμος πλανήτης κοντά στη ΓΗ

Μόλις ανακαλύφθηκε πλανήτης που θα μπορούσε να υποστηρίξει ζωή. Ο πλανήτης βρίσκεται  στην κατοικήσιμη ζώνη γύρω από το αστέρι του, υπολογίζεται η θερμοκρασία στην επιφάνειά του στους 42 βαθμούς κελσίου, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να έχει νερό σε υγρή μορφή στην επιφάνειά του.

Η γονιμότητα των ανδρών μειώνεται από τα μικροπλαστικά

Έρευνα δείχνει ότι η έκθεση στα μικροπλαστικά μπορεί να βλάψει την ανδρική γονιμότητα. Τα μικροπλαστικά είναι μικροσκοπικά κομμάτια πλαστικού που βρίσκονται παντού στο περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένης της τροφής και του νερού που καταναλώνουμε. Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνδρες με υψηλότερα επίπεδα μικροπλαστικών στο σώμα τους είχαν μειωμένο αριθμό σπερματοζωαρίων και κινητικότητα σπερματοζωαρίων.

Σπουδαίος επιστήμονας ανησυχεί για την τεχνητή νοημοσύνη

Ο επιστήμονας πληροφορικής Geoffrey Hinton, που θεωρείται ο «νονός της τεχνητής νοημοσύνης» λέει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να καθιερώσει ένα καθολικό βασικό εισόδημα για να αντιμετωπίσει τον αντίκτυπο της τεχνητής νοημοσύνης στην ανισότητα.
Ο καθηγητής δήλωσε ότι θα χρειαστεί μια μεταρρύθμιση των επιδομάτων που θα δίνει σταθερά ποσά μετρητών σε κάθε πολίτη, επειδή «ανησυχεί πολύ για το γεγονός ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα πάρει πολλές καθημερινές δουλειές».

Δες το βίντεο που ακολουθεί



Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal