Δωρεάν Βιβλίο: Η Αρχαία Ελλάδα και οι Ανατολικοί Λαοί (3000-323 π.Χ.)

Δωρεάν βιβλίο για την Αρχαία Ελλάδα και τους Ανατολικούς Λαούς


Μια καταπληκτική δουλειά από τον καθηγητή κ. Δημήτρη Ι. Λοΐζο, ο οποίος αφιλοκερδώς και μέσα από πολύχρονη συγγραφή του παρόντος τόμου για την Ιστορία, Αρχαιολογία και Πολιτισμό του αρχαίου κόσμου, καταγράφει στις 560 σελίδες του βιβλίου την Αρχαία Ελλάδα και τους Ανατολικούς λαούς από τους Σουμέριους εως και τον Μέγα Αλέξανδρο.

Ο τόμος «Η Αρχαία Ελλάδα και οι Ανατολικοί Λαοί (3000-323 π.Χ.)» είναι ο πρώτος του σχεδιαζόμενου (εάν ποτέ ολοκληρωθεί) πολύτομου έργου, Η Ελλάδα και η Ευρώπη.

Από την εισαγωγή του βιβλίου:

Η Αρχαία Ελλάδα και οι Ανατολικοί Λαοί που θα διαβάσετε θέλει στην αρχή να δείξει τις πηγές του πολιτισμού και της Ιστορίας στην Αρχαία Εγγύς Ανατολή και στην Αίγυπτο καθώς και τα επιτεύγματα των λαών που κατοίκησαν στην περιοχή και μετά να συνεχίσει, περνώντας από τον έναν μεγάλο ιστορικό κύκλο στον άλλο, με την εξέταση της Ελληνικής Ιστορίας και του Πολιτισμού.

Άλλωστε, είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι η ιστορική πορεία των Αρχαίων Ελλήνων, και κατ’ επέκταση της ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου Θαλάσσης, είναι και αποτέλεσμα του συγκερασμού που επετεύχθη με τις επαφές των Μινωιτών και των Ελλήνων με τους Αιγυπτίους, τους Φοίνικες και τους Πέρσες, χωρίς κανείς να παραγνωρίζει την τελικά ανεξάρτητη πολιτισμική ανέλιξη των Ελλήνων.

Είδος αρχείου: PDF
Μέγεθος: 4.7 MB
Σελίδες: 560
Συγγραφέας: Δημήτρης Ι. Λοΐζος 
Πηγή: www.anistor.gr/ellas/ellada.htm
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης



Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram