Ο κόσμος του Arduino - Παρουσίαση νέας ενότητας


Αγαπητοί αναγνώστες είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω πως τα μαθήματα Arduino όχι μόνο θα συνεχιστούν αλλά θα γίνουν και καλύτερα! Πριν μερικές ημέρες ενημερωθήκατε απ' τον διαχειριστή πως το dwrean.net έχασε σχεδόν όλα του τα άρθρα λόγω κάποιας επίθεσης στον server του, πραγματικά ακρωτηριάστηκε καθώς χάθηκε όλη η αξιοσέβαστη δουλειά των συντακτών του. Φυσικά μέσα στις απώλειες ήταν και τα μαθήματα μας.

Επειδή τα μαθήματα αυτά πολλοί απ' εσάς τα αγαπήσατε, αποφασίσαμε να τα ξαναρχίσουμε απ' την αρχή δημιουργώντας αυτή την φορά μια νέα ενότητα με όνομα "Ο κόσμος του Arduino". Στην ενότητα αυτή δεν θα βρείτε μόνο μαθήματα και οδηγούς για το Arduino αλλά και νέα καθώς και παρουσιάσεις διάφορων κατασκευών που σχετίζονται άμεσα με αυτό.

Για να εξασφαλίσουμε την γνώση ακόμα και στους νέους αναγνώστες που θέλουν να ασχοληθούν με την κατασκευή συστημάτων με το Arduino, και πιο συγκεκριμένα με το Arduino UNΟ, αποφάσισα να ξαναρχίσω τα μαθήματα μας απ' την αρχή. Τα μαθήματα θα ξεχωρίζουν απ' τις άλλες δημοσιεύσεις καθώς ο τίτλος τους θα ξεκινάει με #αριθμός_μαθήματος, έτσι για παράδειγμα το πρώτο μας μάθημα θα έχει τίτλο "#1 Τι είναι το Arduino".   

Άφησα για το τέλος τις συστάσεις καθώς δεν παίζουν και τόσο σημαντικό ρόλο, έτσι για όσους δεν με ξέρετε ήδη, είμαι ο Μιχάλης Βασιλάκης και είμαι πτυχιούχος Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων (ΑΤΕΙ Πειραιά). Με το Arduino "γνωρίστηκα" πριν περίπου δυο χρόνια και ο στόχος μου μέσα απ' τα μαθήματα μας εδώ στο dwrean.net είναι να κάνω ακόμα και τον πιο αρχάριο ή πιτσιρικά που έχει φαντασία και όρεξη για δημιουργία να φτιάξει τα δικά του ρομποτικά/υπολογιστικά συστήματα.

Υπενθυμίζω πως δεν θα χρειαστεί να έχετε προηγούμενες γνώσεις πάνω στα ηλεκτρονικά (δεν θα κάνουμε ούτε μια κόλληση) αλλά ούτε και προγραμματιστικά καθώς ο κώδικας/πρόγραμμα θα εξηγείται λεπτομερώς. Δεν χρειάζεται να πω πως δεν θα ξοδέψετε ούτε ένα ευρώ!

Ο κόσμος του Arduino σας περιμένει!

Συντάκτης: Μιχάλης Βασιλάκης
Ιστοσελίδα: www.ardumotive.com 
fb like page: www.facebook.com/ardumotive