[How to]: Πως να φτιάξω ένα οικιακό δίκτυο με υπολογιστές και κινητά

Οδηγός δημιουργίας οικιακού δικτύου στα Windows


Σε ένα σύγχρονο σπίτι που αποτελείται από τέσσερα άτομα, δηλαδή μια συνηθισμένη οικογένεια, πλέον βλέπουμε να υπάρχουν περισσότεροι από έναν υπολογιστή. Αν βάλεις και τις άλλες συσκευές (κινητά, tablet), ο μέσος όρος ανεβαίνει! 
Τι θα έλεγες να δημιουργήσουμε ένα κοινόχρηστο οικιακό δίκτυο, ώστε να μοιραζόμαστε τα αρχεία μας με οποιαδήποτε από τα PC, τα κινητά μας τηλέφωνα ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή διαθέτουμε. Αυτό μπορεί να γίνει είτε ασύρματα μέσω του router μας είτε με καλώδιο ethernet. 

Παρακάτω, θα δούμε ένα κατατοπιστικό βίντεο από τον Έλληνα χρήστη του Youtube, Δημήτρη Βοσνάκη, περίπου εννέα (9) λεπτών, για το πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας οικιακό δίκτυο (με WiFi) σε περιβάλλον Windows 11 με τη χρήση κοινόχρηστων φακέλων. Η ίδια διαδικασία περίπου ισχύει και στα Windows 10.

Παράλληλα, μπορούμε να συνδέσουμε στο ίδιο κοινόχρηστο δίκτυο το Android κινητό μας ή και PC με Linux. Όλα αυτά είναι διαθέσιμα στο βίντεο που ακολουθεί: 



σ.σ: Έχουμε ανεβάσει ακόμα ένα βίντεο που εξηγεί βήμα προς βήμα τη δημιουργία οικιακού δικτύου μεταξύ υπολογιστών με Windows. Δες το εδώ: Κοινόχρηστοι φάκελοι για πρόσβαση απ' όλους τους υπολογιστές του σπιτιού

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal