WifiInfoView - Δωρεάν πρόγραμμα που σου εμφανίζει όλα τα WiFi δίκτυα της γειτονιάς σου


WiFiInfoView - Δες τα δίκτυα της γειτονιάς


Το WifiInfoView είναι μια δωρεάν εφαρμογή η οποία σαρώνει τα ασύρματα δίκτυα στην περιοχή σας και εμφανίζει αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με αυτές, συμπεριλαμβανομένων του ονόματος δικτύου (SSID), Διεύθυνση MAC, τύπος PHY (802.11g ή 802.11n), RSSI, ποιότητα σήματος συχνότητας, αριθμός καναλιού, μέγιστη ταχύτητα, όνομα εταιρίας και μοντέλο του ρούτερ και πολλά άλλα!

Αφού επιλέξετε το δίκτυο που θέλετε να μελετήσετε, στο κάτω τμήμα του παραθύρου της εφαρμογής εμφανίζει τα πληροφοριακά στοιχεία του Wi-Fi, που λαμβάνονται από αυτήν τη συσκευή σε δεκαεξαδική μορφή.

Επίσης, το WifiInfoView έχει μια επιλογή ώστε να βλέπετε συνοπτικά αυτό που σας ενδιαφέρει, δηλαδή εμφανίζει μια σύνοψη όλων των εντοπισμένων ασύρματων δικτύων, τα οποία μπορείτε να ομαδοποιήσετε ανά αριθμό καναλιού, ή εταιρίας που το κατασκεύασε κ.α

Αυτό μπορείτε να το δείτε στην καρτέλα "options" και να επιλέξετε την ομαδοποίηση που σας ενδιαφέρει.




Ας σταθούμε όμως στην επιλογή καναλιού που μπορείτε να κάνετε από το router σας ώστε να έχετε καλύτερες ταχύτητες. Αυτό επιτυγχάνεται όταν επιλέξετε για το ρούτερ σας το κανάλι που έχει τη λιγότερη ζήτηση και το WifiInfoView σας εμφανίζει ακριβώς αυτό. Δηλαδή τα κανάλια που "κουμπώνουν" με τα γειτονικά ρούτερ. 
Αν για παράδειγμα στο κανάλι 11 βρίσκονται τα περισσότερα ρούτερ και το δικό σας είναι σε αυτό το κανάλι, καλό είναι να το αλλάξετε σε κανάλι που είναι στα λιγότερα ρούτερ. βέβαια για τη σωστή επιλογή του καναλιού, σας προτρέπω να διαβάσετε τον πλήρη οδηγό από το Pcsteps όπου θα σας βοηθήσει στη κατανόηση του θέματος.

Το πρόγραμμα είναι portable, δηλαδή δεν χρειάζεται εγκατάσταση στον υπολογιστή σας. Απλά κατεβάζετε το αρχείο, τρέχετε το .exe και ανοίγει το πρόγραμμα. Υπόψη, πως στο download link που σας δίνουμε πιο κάτω, θα μεταφερθείτε στην επίσημη σελίδα του προγράμματος όπου το link για να κατεβάσετε το πρόγραμμα βρίσκεται προς το τέλος της σελίδας. 

Έκδοση: 2.71
Μέγεθος: 331 KB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: nirsoft.net
Πηγή: nirsoft.net
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Google Plus