PicarOS - Διανομή ειδικά σχεδιασμένη για παιδιά 3-12 ετών

Διανομή ειδικά σχεδιασμένη για παιδιά 3-12 ετών

Το PicarOS με κωδική ονομασία «Diego 2017» προέρχεται από την Ισπανία και είναι μια διανομή Gnu/Linux βασισμένη στο Debian, ειδικά διαμορφωμένη για παιδιά ηλικίας 3 έως 12 ετών αλλά και για εκπαιδευτικούς. Στην Ισπανία ήδη το χρησιμοποιούν σε αρκετά σχολεία.

Όταν λέμε ειδικά διαμορφωμένη διανομή για παιδιά, εννοούμε ότι το interface του είναι πιο παιδικό με πολλά χρώματα ώστε να εστιάζει το ενδιαφέρον του παιδιού αλλά και «φορτωμένο» με εκπαιδευτικές εφαρμογές και παιχνίδια για αυτές τις ηλικίες. Οι δημιουργοί της διανομής, αναφέρουν ότι μπορεί να τρέξει σε παλιά συστήματα μέχρι και 512 MB μνήμης RAM.


Δείτε ένα σχετικό βίντεο από την παρουσίαση της Διανομής στο κανάλι του Linux & Other Stuff:






Για να το εγκαταστήσετε, είτε «κάψτε το» σε ένα DVD ή δημιουργήστε εκκινήσιμο (bootable) USB με πρόγραμμα όπως το Rufus. Όσοι δεν είστε εξοικειωμένοι με το Linux, δείτε εδώ ένα βίντεο με την εγκατάσταση μιας διανομής Debian.

Έκδοση: 2017
Μέγεθος: 3.7 GB
Λειτουργικό σύστημα: Linux
Κατασκευαστής: minino.galpon.org
Πηγή: minino.galpon.org
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης



Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Google Plus