Solus 3.0 - Μία ελαφριά διανομή με τρία υπέροχα γραφικά περιβάλλοντα

Δωρεάν Διανομή Linux


Η Solus είναι μια διανομή Linux που διαθέτει τρεις διαφορετικές εκδόσεις με αντίστοιχα γραφικά περιβάλλοντα. Το πρώτο είναι με το γραφικό περιβάλλον Budgie Desktop, ελαφρύ, οικείο, και ήρθε να δώσει μια ακόμη πινελιά διαφορετικού στο Linux. Όπως λέει και το moto τους, «Focused on simplicity and elegance», δηλαδή «έχουμε επικεντρωθεί στην απλότητα και την κομψότητα».
Τα άλλα δύο είναι τα γνωστά Gnome και Mate. Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της διανομής, μπορεί να τρέξει σε υπολογιστή με μνήμη RAM μόλις 2 GB

Έχει πάρει χαρακτηριστικά από το Google Chrome OS και από το Gnome Desktop και όπως είπαμε πιο πάνω είναι απόλυτα οικείο στο νέο χρήστη και πολύ ελαφρύ. Διαθέτει όλες αυτές τις εφαρμογές που μπορείτε να βρείτε στις διάσημες διανομές ubuntu, Mint κτλ.

O κύκλος εκδόσεων της διανομής θα είναι ανά δύο χρόνια μια σταθερή έκδοση. Όπως αναφέρουν και οι ίδιοι:  

Κάθε σημαντική έκδοση θα υποστηρίζεται για δύο χρόνια. Για παράδειγμα, Το Solus 1.0 θα υποστηρίζεται για δύο χρόνια όπου θα λαμβάνετε ενημερώσεις για τον πυρήνα του λειτουργικού συστήματος.

Στο download link που σας δίνουμε, θα μεταφερθείτε στην επίσημη ιστοσελίδα για να κατεβάσετε την τελευταία έκδοση της διανομής η οποία είναι η Solus 3 και μπορεί να εγκατασταθεί μόνο σε υπολογιστές με 64bit αρχιτεκτονική.

Έκδοση: 3.0
Μέγεθος: 1.5 GB
Λειτουργικό σύστημα: Linux
Κατασκευαστής: Solus Project
Πηγή: getsol.us
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης



Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram