Πως να αποθηκεύσεις τα email σου σε PDF έγγραφα!

Αποθήκευση email σε PDF


Αν θέλετε να αποθηκεύσετε τα email σας στον υπολογιστή ως έγγραφα PDF και διαθέτετε Windows 10, τότε τα πράγματα είναι πολύ απλά. Η Microsoft, στη τελευταία έκδοση του λειτουργικού της πρόσθεσε αυτή την δυνατότητα μέσω «εικονικής εκτύπωσης». Δηλαδή χρησιμοποιεί μέσω της εκτύπωσης έναν εικονικό εκτυπωτή για να αποθηκεύσουμε οποιαδήποτε αρχεία βλέπουμε και είναι εκτυπώσιμα, σε PDF έγγραφα. Αυτή την στιγμή θα δουλέψουμε σε gmail για να σας δείξουμε πως μπορείτε να το κάνετε.Αρχικά, πηγαίνουμε στο email που θέλουμε να αποθηκεύσουμε. Όπως βλέπετε στην παραπάνω εικόνα, στα δεξιά και πάνω του email μας υπάρχει το εικονίδιο της εκτύπωσης. Το πατάμε και μας εμφανίζεται το γνωστό μενού εκτύπωσης. Στους διαθέσιμους εκτυπωτές βλέπουμε ότι υπάρχει και ένας εκτυπωτής με όνομα «Microsoft Print to PDF», τον επιλέγουμε και πατάμε ΟΚ.

Στο επόμενο παράθυρο που θα μας εμφανίσει, βλέπουμε ότι το αρχείο είναι έτοιμο να αποθηκευτεί ως PDF, του δίνουμε ένα όνομα και πατάμε αποθήκευση. Αυτό ήταν. Αποθηκεύσαμε το Email μας ως PDF.

Στις προηγούμενες εκδόσεις των Windows (8.1 και 7), δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα από την Microsoft. Υπάρχει όμως ένα ωραίο πραγραμματάκι που στην ουσία δημιουργεί αυτόν τον εικονικό εκτυπωτή που δημιουργούν τα Windows 10. Το πρόγραμμα λέγεται DoPDF και μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.

σ.σ: Υπόψιν, ότι εδώ παρουσιάζουμε πως μπορείτε να αποθηκεύσετε τα email σας ως PDF έγγραφα. Φυσικά, μπορείτε να κάνετε το ίδιο σε οποιαδήποτε εφαρμογή, ιστοσελίδα, έγγραφα Word, excel κ.ο.κ. τα οποία υποστηρίζουν την εκτύπωση.

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram