Sharper Scaling - Μεγαλώστε φωτογραφίες χωρίς απώλεια στην ποιότητα

Αύξηση μεγέθους των εικόνων


Το Sharper Scaling είναι ένα δωρεάν λογισμικό που μοναδικό σκοπό έχει να μεγαλώνει τις φωτογραφίες (upscaling) χωρίς να χάνεται η αρχική τους ποιότητα ή τουλάχιστον να μην είναι εμφανή με «γυμνό» μάτι. 

Μπορείτε να μεγαλώσετε τις εικόνες εως και 400% χωρίς να είναι αισθητή η απώλεια ποιότητας με γυμνό μάτι, ισχυρίζεται ο δημιουργός της εφαρμογής.

Στο παράδειγμά μας, χρησιμοποιήσαμε το λογότυπο του dwrean.net, όπου το αρχικό μέγεθος είναι 474Χ149 pixels και το μεγαλώσαμε κατά 400%, δηλαδή έφτασε σε μέγεθος 1896Χ596 pixels. Πράγματι η ποιότητα ήταν αρκετά εντυπωσιακή και μας άφησε ικανοποιημένους.


Εξαρτάται όμως και από την ανάλυση και το μέγεθος της αρχικής εικόνας. Δηλαδή, εάν το μέγεθος της εικόνας είναι πολύ μικρό, τότε η ποιότητα του αποτελέσματος μπορεί να μην είναι και τόσο καλή.

Το λογισμικό υποστηρίζει 4 διαφορετικούς αλγόριθμους: Bilinear Interpolation, Bicubic Interpolation and Sharpen, Pixel Repeat, και Bicubic Interpolation.  Μπορείτε να ελέγξετε από την προεπισκόπηση ποιος από τους 4 δημιουργεί καλύτερα αποτελέσματα στην εικόνα σας. Το αποτέλεσμα μπορεί να αποθηκευτεί ως PNG, JPEG και TIFF.

Έκδοση: 1.2
Μέγεθος: 650 KB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: Steffen Gerlach
Πηγή: a-sharper-scaling.com
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης



Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram