«metafrasi.org»: Online μετάφραση κειμένου, καλύτερη του Google Translate (;)




Πρόκειται για μια Ελληνική προσπάθεια online μεταφραστικού εργαλείου που μπορεί και μεταφράζει λέξεις ή και ολόκληρα κείμενα σε 81 διαφορετικές γλώσσες.

Οι υπεύθυνοι του metafrasi.org δηλώνουν ότι πρόκειται για ένα από τα καλύτερα και ίσως το πιο αξιόπιστο εργαλείο μετάφρασης από τα υπόλοιπα που κυκλοφορούν. Το μόνο που πρέπει να έχετε για να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία είναι μια απλή σύνδεση στο ίντερνετ και έναν υπολογιστή ή κινητό.

Γράψτε ή επικολλήστε το κείμενο που επιθυμείτε να μεταφράσετε μέσα στο πλαίσιο κειμένου. Επιλέξτε την γλώσσα που θέλετε να μεταφραστεί το κείμενο και πατήστε το εικονίδιο του μεγεθυντικού φακού.

Επειδή υπάρχει πλήθος εκφράσεων στην Ελληνική γλώσσα και χρησιμοποιούμε πολλές λέξεις με διφορούμενη σημασία, καταλαβαίνετε ότι τα αυτόματα μεταφραστικά μεταφράζουν αυτολεξεί με βάση τα συμφραζόμενα. Ακόμα, οι μηχανές δεν έχουν αναπτύξει κάποιο αλγόριθμο για να δημιουργούν τέλειες μεταφράσεις. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, κάποιος που δεν έχει γνώσεις αγγλικών ή γνωρίζει μέτρια κάποια γλώσσα, μπορεί να καταλάβει το μεταφρασμένο κείμενο.

Αξίζει να κάνετε μια προσπάθεια και να μας πείτε εντυπώσεις.

Η σελίδα του Matafrasi.org


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram