Εδώ ψάχνεις...

«metafrasi.org»: Online μετάφραση κειμένου, καλύτερη του Google Translate (;)

Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016


Πρόκειται για μια Ελληνική προσπάθεια online μεταφραστικού εργαλείου που μπορεί και μεταφράζει λέξεις ή και ολόκληρα κείμενα σε 81 διαφορετικές γλώσσες.

Οι υπεύθυνοι του metafrasi.org δηλώνουν ότι πρόκειται για ένα από τα καλύτερα και ίσως το πιο αξιόπιστο εργαλείο μετάφρασης από τα υπόλοιπα που κυκλοφορούν. Το μόνο που πρέπει να έχετε για να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία είναι μια απλή σύνδεση στο ίντερνετ και έναν υπολογιστή  ή κινητό.

Γράψτε ή αντιγράψτε το κείμενο που επιθυμείτε να μεταφράσετε μέσα στο πλαίσιο κειμένου. Επιλέξτε την γλώσσα που θέλετε να μεταφραστεί το κείμενο και πατήστε το εικονίδιο του μεγεθυντικού φακού.

Επειδή υπάρχει πλήθος εκφράσεων στην Ελληνική γλώσσα και χρησιμοποιούμε πολλές λέξεις με διφορούμενη σημασία, καταλαβαίνετε ότι τα αυτόματα μεταφραστικά μεταφράζουν αυτολεξεί με βάση τα συμφραζόμενα. Ακόμα, οι μηχανές δεν έχουν αναπτύξει κάποιο αλγόριθμο για να δημιουργούν τέλειες μεταφράσεις. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, κάποιος που δεν έχει γνώσεις αγγλικών ή γνωρίζει μέτρια κάποια γλώσσα, μπορεί να καταλάβει το μεταφρασμένο κείμενο.

Αξίζει να κάνετε μια προσπάθεια και να μας πείτε εντυπώσεις.

Η σελίδα του Matafrasi.org


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


 
 
 

Social Media

Ακολουθήστε μας στα Σόσιαλ Μίντια:

Paypal Donate

Αν θέλεις να συνεισφέρεις στο έργο μας, μπορείς να κάνεις μια δωρεά μέσω Paypal:

Έτσι μας είπαν να σας πούμε...

Για να είσαι σένιος και ντόμπρος όπως είμαστε εμείς, κάτσε και βλεφάρισε το παρακάτω κειμενάκι:

Φιλικοί σύνδεσμοι

Μας αγαπούν και τους αγαπάμε:

Χρήσιμα | Ο γιατρός του Android | Ειδησεις | xariseto.gr