Έξι ιστοσελίδες με δωρεάν και νόμιμα τραγούδια για κατέβασμα


Το να κατεβάζουμε τραγούδια από το διαδίκτυο στον υπολογιστή μας είναι το μόνο εύκολο, αφού κυκλοφορούν πολλά και καλά προγράμματα που κάνουν αυτή την δουλειά για windows και Android λειτουργικά συστήματα. Έχουμε παρουσιάσει αρκετά άπω αυτά στο site μας. για παράδειγμα έχουμε δει το VSO Downloader για windows, το VideoGrabby, μια web εφαρμογή αλλά και το Keepvid, μια δωρεάν εφαρμογή για να κατεβάζεις βίντεο και μουσική από την Android συσκευή σου.

Βέβαια, όλα αυτά ενέχουν κινδύνους διότι αν θέλουμε να κατεβάσουμε κάτι από το youtube, μπορεί να υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα, πράγμα που καθιστά το downloading παράνομο. Βέβαια, ο καθένας στον υπολογιστή του είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει, μιας και στην Ελλάδα οι νόμοι για το κατέβασμα τραγουδιών για προσωπική χρήση είναι ελαστικοί και δεν υπάρχει κάποιος ουσιαστικός έλεγχος. Από την άλλη, υπάρχουν ιστοσελίδες που συγκεντρώνουν δωρεάν και νόμιμα τραγούδια για κατέβασμα, δηλαδή μουσικές που δεν υπόκεινται σε κάποια πνευματικά δικαιώματα ή έχουν άδεια Creative commons. Φυσικά δεν μιλάμε για τα τελευταία εμπορικά κομμάτια που κυκλοφορούν στο Youtube αλλά εναλλακτικές μουσικές και τραγουδιστές που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα από τα "γνωστά" εμπορικά κομμάτια. Μπορείτε πραγματικά να βρείτε μικρούς θησαυρούς εκεί μέσα. Ας τσεκάρουμε 6 ιστοσελίδες που πραγματικά έχουν τα πάντα:

Jamendo - Μουσική από εναλλακτικούς καλλιτέχνες με αμέτρητα τραγούδια σε κατηγορίες όπως Rock, Pop, Jazz, Indie κτλ. Επίσης, δύναται η ακρόαση της μουσικής από ενσωματωμένο player του Jamendo αλλά και το ελεύθερο κατέβασμα.

MusOpen - Όλοι οι κλασικοί συνθέτες εντελώς δωρεάν για κατέβασμα στον υπολογιστή σου. Δεν υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα η κλασική μουσική μιας και έχει παρέλθει ο χρόνος που προστατεύοταν από αυτά.

Incompetech - Εκατοντάδες αρχεία ελεύθερης και δωρεάν μουσικής

Free Music Archive (FMA) - Απίστευτες συλλογές αμέτρητων μουσικών όμορφα κατηγοριοποιημένες.

Internet Archive - Ατελείωτες συλλογές παλιών και νέων τραγουδιών για ακρόαση και κατέβασμα. Ίσως η μεγαλύτερη συλλογή που υπάρχει στο διαδίκτυο.

Jazz Radio - Ο παράδεισος της Τζαζ μουσικής. Τα πάντα όλα κατηγοριοποιημένα με ενσωματωμένο player για να ακούσετε την αγαπημένη σας μουσική. Αν θέλετε να κατεβάσετε την μουσική, σας προτείνω το Free Download Manager, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κατεβεί η Jazz μουσική!

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Σου άρεσε το άρθρο μας;

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με τους ακόλουθους τρόπους: