Kodachi Linux - Χρησιμοποιήστε υπολογιστή χωρίς να αφήσετε ούτε ένα ίχνος

κρυπογράφηση live διανομή kodachi vpn tor

To Kodachi Linux είναι μία διανομή βασισμένη σε Debian 9.5, η οποία εστιάζει στην ασφάλεια των δεδομένων του χρήστη και στην ανώνυμη χρήση του διαδικτύου, αλλά και του ίδιου του λειτουργικού συστήματος

Πρόκειται για μία live διανομή, κάτι που σημαίνει πως για να την χρησιμοποιήσει κανείς αρκεί να bootάρει τον υπολογιστή του από ένα DVD, ένα USB stick ή ακόμη και από μια κάρτα μνήμης SD που να την περιέχουν, ή μπορεί να τρέξει μέσω ενός virtual machine.  Όλες οι συνδέσεις του υπολογιστή με το διαδίκτυο είναι κρυπτογραφημένες, γίνονται μέσω VPN και μέσω του δικτύου του TOR.

Ταυτόχρονα, ολόκληρο το λειτουργικό σύστημα είναι φορτωμένο στην μνήμη RAM, κάτι που σημαίνει πως αφού το απενεργοποιήσετε, διαγράφονται τα πάντα και δεν μένει κανένα ίχνος για τις κινήσεις σας. Αν και όλα αυτά ίσως φαίνονται περίπλοκα, το Kodachi χρησιμοποιεί το γνώριμο γραφικό περιβάλλον XFCE, το οποίο χαρακτηρίζεται για την απλότητα και την ευχρηστία του.

 Τα παραπάνω τι καθιστούν μία ιδανική διανομή για όσους θέλουν απόλυτη ιδιοτικότητα και απόκρυψη των κινήσεών τους, π.χ. για κάποιον που επιθυμεί να χρησιμοποιήσει έναν υπολογιστή σε ίντερνετ καφέ, να συνδεθεί σε ένα δημόσιο WiFi δίκτυο σε ένα ξενοδοχείο ή ακόμη και να χρησιμοποιήσει έναν υπολογιστή του σχολικού εργαστηρίου.

Για να εγκαταστήσετε το Kodachi σε ένα USB stick μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Rufus, ενώ αν προτιμάτε να το τρέξετε μέσω ενός DVD, το Daemon Tools είναι το κατάλληλο εργαλείο για εσάς.

 

Έκδοση: 4.2
Μέγεθος: 2.62GB
Λειτουργικό σύστημα: Linux
Κατασκευαστής: Eagle Eye Digital Solutions
Πηγή: digi77.com
Συντάκτης του άρθρου:Χιωτέλλης Χρήστος


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram