Greek Hoaxes Detector - H δωρεάν εφαρμογή που σε προειδοποιεί για sites που παράγουν ψεύτικες ειδήσεις



Το Greek Hoaxes Detector είναι ένα δωρεάν πρόσθετο για το Google Chrome, Firefox και Opera, κατασκευασμένο από το ελληνικό site που καταρρίπτει ψεύτικες ειδήσεις (Fake News) και δεν είναι άλλο από το Ελληνικά Hoaxes που παρουσιάσαμε στο site μας.
Το συγκεκριμένο πρόσθετο προειδοποιεί για ελληνικές πηγές ενημέρωσης που έχουν υπάρξει αναξιόπιστες. Αρκεί μια επίσκεψη σε ένα site που έχει παράγει κατά το παρελθόν Fake News, και αυτόματα θα προειδοποιηθείτε από μια κόκκινη μπάρα στο πάνω μέρος του site όπου σας αναφέρει τι κατηγορίας ψεύτικες ειδήσεις έχουν γραφτεί από την εν λόγω ιστοσελίδα και σας παραπέμπει σε άρθρα που έχουν γραφτεί στα Ελληνικά Hoaxes για το συγκεκριμένο site.
Η εφαρμογή λειτουργεί είτε κατά την επίσκεψη στην ιστοσελίδα, είτε κατά την περιήγηση στα social media.
Η κόκκινη μπάρα προειδοποίησης αναφέρει πέντε διαφορετικές κατηγορίες ψεύτικων ειδήσεων ανάλογα στο site που επισκέπτεστε, οι οποίες είναι:

  • Σάτιρα
  • Θεωρίες Συνωμοσίας
  • Ψευδοεπιστήμη
  • Παραπληροφόρηση
  • Clickbait
  • Ρητορική μίσους

Θεωρώ ότι είναι απαραίτητο πρόσθετο για όλους τους Έλληνες χρήστες ώστε να μην πέφτετε εύκολα στην απάτη των Fake News. Όπως βέβαια, θεωρώ απαραίτητη την επίσκεψή σας και στο site των Ελληνικά Hoaxes.

Σημαντικό: Η διαδικασία εγκατάστασης στον Opera είναι εν μέρη ίδια με του Chrome, με λίγα επιπλέον κλικ. Πρώτα εγκαθιστάτε την επέκταση «Install Chrome Extensions» κάνοντας κλικ εδώ και στη συνέχεια χρησιμοποιείτε το πρόσθετο του Chrome που έχουμε στο τέλος του άρθρου.


Έκδοση: 1.1.2
Μέγεθος: ~65 kb
Λειτουργικό σύστημα: Google Chrome / Mozilla Firefox / Opera
Κατασκευαστής: Ελληνικά Hoaxes
Πηγή: Ελληνικά Hoaxes
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram