Πως θα προστατευτούν τα παιδιά από τους κινδύνους του Online Gaming

Πως προστατεύω τα παιδιά από τους κινδύνους του Online Gaming
Πρόσφατα διάβασα ένα πολύ ωραίο φυλλάδιο από το SaferInternet4Kids.gr, το οποίο αφορά την προστασία των παιδιών από τους κινδύνους που μπορεί να επιφέρει το Online Gaming, δηλαδή όταν συνομιλούμε με άλλους παίκτες κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.
Έξι (6) βασικοί κανόνες που πρέπει να αποστηθίσουν, να τους γίνει βίωμα και να κάνουν πράξη οι μικροί μας φίλοι...και οι γονείς!

Οι έξι βασικοί κανόνες

1. Δεν αποδέχομαι αιτήματα φιλίας από ανθρώπους που δεν γνωρίζω στην πραγματική ζωή και δε συνομιλώ με αγνώστους.

2. Δεν αποκαλύπτω ΠΟΤΕ προσωπικές πληροφορίες. Δεν κοινοποιώ φωτογραφίες μου ή βίντεο.

3. Δε δέχομαι σε καμία περίπτωση να συναντηθώ με κάποιον που γνώρισα μέσα από το παιχνίδι. Δεν μπορώ να ξέρω αν όντως είναι αυτός που υποστηρίζει ότι είναι.

4. Είμαι πάντα ευγενικός και δεν προκαλώ με τη συμπεριφορά μου.

5. Δεν ανοίγω παράξενα μηνύματα ή link ειδικά αν προέρχονται από ανθρώπους που δε γνωρίζω. Μπορεί να περιέχουν ιούς ή ακατάλληλο περιεχόμενο.

6. Παίζω πάντα παιχνίδια που είναι κατάλληλα για την ηλικία μου. Αν κάτι με ενοχλήσει διαδικτυακά ή κάποιος με κάνει να νιώσω άβολα, το λέω αμέσως σε έναν ενήλικα που εμπιστεύομαι.

Εκτυπώνω τους κανόνες

Αυτοί οι έξι (6) σημαντικοί κανόνες, καλό θα είναι να εκτυπωθούν και να μπουν σε περίοπτη θέση στο δωμάτιο του παιδιού ώστε να του υπενθυμίζει τους κινδύνους. Για να κάνεις την εκτύπωση αυτού του φυλλαδίου, ακολούθησε το σύνδεσμο ► Παίζω με Ασφάλεια 6 κανόνες για αποφυγή κινδύνων από το Online Gaming

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram