Password Generator - Δωρεάν πρόγραμμα δημιουργίας ισχυρών κωδικών

Password Generator - δωρεάν πρόγραμμα δημιουργίας ισχυρών κωδικών


To Password Generator είναι ένα μικρό αλλά χρήσιμο δωρεάν πρόγραμμα για Windows, με το οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε σε δευτερόλεπτα ισχυρούς κωδικούς για οποιαδήποτε υπηρεσία θέλετε. Είναι ελληνικής εμπνεύσεως και δημιουργίας από τον αναγνώστη του site μας και προγραμματιστή, Αλέξανδρο Κυριακόπουλο.

Το Password Generator είναι απλό στη χρήση και δεν θέλει καμία πρότερη εμπειρία χειρισμού με παρόμοια προγράμματα. Είναι portable (δηλαδή δεν χρειάζεται εγκατάσταση) και αφού το κατεβάσεις στον υπολογιστή σου, τρέχεις το .exe αρχείο και αμέσως εμφανίζεται το κύριο και μοναδικό παράθυρο της εφαρμογής.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις το μήκος του κωδικού που θέλεις να δημιουργήσει αυτόματα το πρόγραμμα. Αυτό, γίνεται εύκολα με ένα σύρσιμο του μπλε δείκτη προς τα δεξιά. Όσο πιο δεξιά το σέρνεις τόσο μεγαλύτερος κωδικός δημιουργείται. Το μέγιστο μήκος του κωδικού που μπορείς να φτιάξεις, είναι 50 χαρακτήρων. 

Αφού επιλέξεις τον επιθυμητό αριθμό χαρακτήρων, μπορείς να πατήσεις το κουμπί «Copy» για να αντιγραφεί ο κωδικός στο clipboard και να το επικολλήσεις εκεί που επιθυμείς. Δευτερευόντως, μπορείς να επιλέξεις από το «Menu» της εφαρμογής να σώσεις τον κωδικό (Save) σε ένα αρχείο κειμένου (.txt).

To πλήκτρο «Generate» παράγει αυτόματα νέους μοναδικούς κωδικούς στο μήκος των χαρακτήρων που έχεις επιλέξει.

σ.σ: Το αρχείο που θα κατέβει στον υπολογιστή σου, είναι σε συμπιεσμένη μορφή. Για να το αποσυμπιέσεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα δωρεάν πρόγραμμα αποσυμπίεσης, όπως το 7zip. Αφού αποσυμπιεστεί, μέσα στο φάκελο που θα δημιουργηθεί, θα βρεις το .exe αρχείο, το οποίο είναι και το εκτελέσιμο για να ξεκινήσει η εφαρμογή.

Έκδοση: -
Μέγεθος: 160 KB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: Αλέξανδρος Κυριακόπουλος
Πηγή: dwrean.net
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram