«Us And Them - Cold War» - Δωρεάν το Ελληνικό turn-based παιχνίδι στρατηγικής με θέμα τον ψυχρό πόλεμο

Δωρεάν ελληνικό παιχνίδι στρατηγικής για τον Ψυχρό Πόλεμο


Το «Us And Them - Cold War»  είναι ένα turn-based παιχνίδι στρατηγικής µε θέµα την περίοδο του ψυχρού πολέμου, όπου ο παίκτης καλείται να αναλάβει τη διοίκηση των μυστικών υπηρεσιών της Καπιταλιστικής ή της Κομμουνιστικής παράταξης (CIA ή KGB).

Το παιχνίδι προσφέρεται πλέον εντελώς δωρεάν, είναι στην Ελληνική γλώσσα, μιας και η εταιρία ανάπτυξης είναι η Icehole Games, του Θανάση Τριανταφύλλου. Μέχρι πρότινος, το παιχνίδι ήταν εμπορικό, δηλαδή δεν ήταν δωρεάν. Έτσι λοιπόν, από την Icehole Games, έχουμε στο site μας τέσσερα παιχνίδια εντελώς δωρεάν που μας προσφέρει η εταιρία και είναι: «Us And Them - Cold War», «Select Quiz», «WBM Tycoon» και «1821 - Αγώνας για την ελευθερία»

Στο «Us And Them - Cold War» αν και πρόκειται για παιχνίδι κατάκτησης περιοχών, οι αντίπαλοι δεν επιτίθενται στις χώρες στρατιωτικά (αφού πρόκειται για ψυχρό πόλεµο), αλλά προσπαθούν να τις προσαρτήσουν ιδεολογικά αποσταθεροποιώντας την κοινωνικό - οικονομικό - πολιτική κατάστασή τους. Για να το κάνουν αυτό, αλλά και να αμυνθούν απέναντι στον αντίπαλο, έχουν στη διάθεσή τους έναν ιδιότυπο στρατό από µη στρατιωτικές μονάδες όπως κατασκόπους, εκτελεστές και «συμβούλους» διαφόρων ειδικοτήτων.

Πρέπει επίσης να διαχειριστούν μια σειρά από πόρους όπως χρήματα, πετρέλαιο και τεχνολογία, ενώ διατηρούν και το δικαίωμα να επέμβουν στρατιωτικά σε κάποια από τις προσκείμενες σε αυτούς χώρες για να τις επαναφέρουν στην «πολιτική τάξη».

Οι παίκτες προκειμένου να επιτεθούν και να «γονατίσουν» τον αντίπαλο, πρέπει να τοποθετήσουν στρατηγικά τις μονάδες τους, να δημιουργήσουν μια σειρά από κατασκοπικά δίκτυα και να βρουν την κατάλληλη στιγμή για να εξαπολύσουν μια σειρά από σαμποτάζ
(βιομηχανικά, οικονομικά, στρατιωτικά, κ.λ.π.), δολοφονίες, δωροδοκίες, συλλήψεις και ανακρίσεις εχθρικών μονάδων, επαναστάσεις, συλλογή και κλοπή πληροφοριών κ.α.

Πρέπει να αναφερθεί πως κάθε μονάδα των παικτών (ως αναπαράσταση κάποιου ανθρώπου) διαθέτει τις δικές της ικανότητες και χαρακτηριστικά που την κάνουν μοναδική και παράγει νέα και αντιδράσεις που επιτρέπουν στον χρήστη να συνδεθεί προσωπικά μαζί της.

Οι παίκτες έχουν ακόμα τη δυνατότητα να παράγουν και να εκπαιδεύουν διάφορους τύπους εξειδικευμένων μονάδων προκειμένου να δοκιμάσουν διαφορετικές στρατηγικές που θα
φέρουν τον αντίπαλο σε δύσκολη θέση πολιτικά, οικονομικά και ενεργειακά. Επίσης μια ειδική σειρά από κανόνες του επιτρέπουν να αναπαραστήσει γεγονότα - φετίχ της περιόδου, όπως το περίφημο «φαινόμενο του Ντόμινο» και το «Κομμουνιστικό σάντουιτς» που
είχε προφητέψει ο Ρίτσαρντ Νίξον. Ακόμα μπορούν να αξιοποιήσουν τις ικανότητες μεγάλων
προσωπικοτήτων της εποχής όπως του Che Guevara, του Henry Kissinger, του Mao Ze Dong, του Πάπα κ.α.

Τέλος, θα πρέπει να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες της νέας τεχνολογίας μέσα από μια τεχνολογική έρευνα βγαλμένη από τα εργαστήρια του James Bond αλλά και των πραγματικών
κατασκόπων, καθώς και μια σειρά από τυχαία γεγονότα πολλά από τα οποία είναι πραγματικά γεγονότα της περιόδου γνωστά στο ευρύ κοινό, δοσμένα όμως µε μεγάλη δόση χιούμορ.

Στο Download link που σας δίνουμε, θα μεταφερθείτε στην επίσημη σελίδα της εταιρίας όπου μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν το παιχνίδι. Εκτός από το παιχνίδι, μπορείτε να κατεβάσετε και το Ελληνικό Εγχειρίδιο χρήσης όπου θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε το «Us And Them - Cold War». Καλή σας διασκέδαση.

Έκδοση: -
Μέγεθος: 386 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: Icehole Games
Πηγή: usandthemcoldwar.com
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram