Volafile.io - Δωρεάν υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων και αρχείων

Διαμοιρασμός αρχείων και μηνυμάτων ανώνυμα


Στο διαδίκτυο υπάρχει ένα μεγάλος αριθμός υπηρεσιών κοινής χρήσης αρχείων. Tο πρόβλημα με αυτές τις υπηρεσίες είναι ότι δεν μας επιτρέπουν να μοιραζόμαστε αρχεία ανώνυμα. Υπηρεσίες όπως το Dropbox, το OneDrive και το Google Drive θεωρούνται κορυφαίες υπηρεσίες αποθήκευσης και κοινής χρήσης στο cloud, όμως απαιτούν πρώτα να δημιουργήσουμε λογαριασμό.

Έτσι, εάν ανησυχούμε για τη προστασία της ιδιωτικής μας ζωής και θέλουμε να μοιραζόμαστε αρχεία ανώνυμα χωρίς να χρειαστεί να δημιουργήσουμε λογαριασμό, μπορούμε να δοκιμάσουμε το Volafile.io.
Το Volafile.io είναι μια φιλική προς το χρήστη  δωρεάν υπηρεσία ή αν θέλεις Web εφαρμογή, που μας επιτρέπει να στέλνουμε αρχεία και μηνύματα σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας τα λεγόμενα «Δωμάτια» (Rooms). 

Μπαίνοντας στην αρχική σελίδα της Volafile.io (υπάρχει link στο τέλος του άρθρου) μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας δωμάτιο πατώντας το μεγάλο μωβ κουμπί «Create Room» .

Στο link που δημιουργείται πάνω αριστερά είναι του «δωματίου» που δημιουργήσαμε και μπορούμε να το στείλουμε σε οποιονδήποτε θέλουμε να συμμετάσχει στη συζήτηση.
Εφόσον έχουμε στείλει το link, μπορούμε να ανταλλάξουμε μηνύματα και αρχεία μεταξύ των φίλων μας. Για να ανεβάσουμε ένα αρχείο, κάνουμε κλικ στο κουμπί «Upload» πάνω δεξιά ή απλά «σέρνουμε» το αρχείο στο μεγάλο πλαίσιο.

σ.σ: Βέβαια, μπορούμε να δημιουργήσουμε και εδώ έναν δωρεάν λογαριασμό, για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε το δικό μας nickname, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο.

Μπορούμε να στείλουμε οποιασδήποτε μορφής αρχείου, είτε είναι αρχεία ήχου, βίντεο, εικόνες, συμπιεσμένα αρχεία (όπως για παράδειγμα τύπου RAR), αρχεία κειμένου και διάφορα άλλα.
Αυτά τα αρχεία λοιπόν που ανεβάζουμε στα δωμάτια, μένουν εκεί για δύο (2) ημέρες και μετά διαγράφονται αυτόματα. Ο χρόνος που απομένει μέχρι να διαγραφούν φαίνεται όταν μετακινούμε το ποντίκι πάνω στο κάθε αρχείο.

• Ακολούθησε το σύνδεσμο για την υπηρεσία/web εφαρμοηή ► Volafile.io: Αντάλλαξε Αρχεία και Μηνύματα ανώνυμα


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram