5 δωρεάν προγράμματα για εξερεύνηση του Διαστήματος

5 Δωρεάν εφαρμογές για εξερεύνηση του διαστήματος


Αν δεν έχεις τη δυνατότητα για αγορά ενός τηλεσκοπίου ή έχεις τηλεσκόπιο και θέλεις να μάθεις περισσότερα για τα αστέρια και τους πλανήτες, σου προτείνω 5 δωρεάν προγράμματα που κάνουν αυτή τη δουλειά.
Μπορείς να εξερευνήσεις απομακρυσμένα αστέρια και πλανήτες και στην ουσία να μετατρέψεις τον υπολογιστή σου σε ένα εικονικό τηλεσκόπιο που σου επιτρέπει να ζήσεις τη μαγεία του Διαστήματος από την άνεση του σπιτιού σου.

Stellarium - Ένα εικονικό πλανητάριο σε μια τρισδιάστατη προσομοίωση του νυχτερινού ουρανού στην οθόνη του υπολογιστή σου.

Sky Map - Ένα φορητό πλανητάριο, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να αναγνωρίζουν αστέρια, πλανήτες, αστερισμούς και οτιδήποτε άλλο υπάρχει στον ουρανό. Το μοναδικό στη λίστα μας για Android συσκευές.

WorldWide Telescope - Ένα δωρεάν πρόγραμμα από τη Microsoft που σας επιτρέπει να εξερευνήσετε το σύμπαν και το εντυπωσιακό περιεχόμενο του από τα καλύτερα επίγεια και διαστημικά τηλεσκόπια στον κόσμο.

Celestia - Ακόμα ένα εικονικό τρισδιάστατο πλανητάριο με το οποίο μπορούμε να παρατηρήσουμε πλανήτες, δορυφόρους, κομήτες, ηλιακά συστήματα, νεφελώματα και ότι άλλο μπορεί κάποιος να παρατηρήσει μέσα από ένα τηλεσκόπιο.

SpaceEngine - Εκατομμύρια γαλαξίες, τρισεκατομμύρια άστρα, αμέτρητοι πλανήτες, περιμένουν να τα εντοπίσετε σε αυτή την δωρεάν καταπληκτική εφαρμογή.


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram