Numbers - Το Excel της Apple δωρεάν για υπολογιστές, iPhone και iPad

εναλλακτικό office δωρεάν από την apple για pc mac iphone ipad
Το Numbers είναι η εφαρμογή επεξεργασίας λογιστικών φύλλων της Apple και εδώ και λίγα χρόνια διατίθεται εντελώς δωρεάν. Είναι μέλος της σουίτας γραφείου iWork της Apple, η οποία σε αντίθεση με το Microsoft Office είναι δωρεάν για όλους. Ο καθένας μπορεί να κατεβάσει δωρεάν το Numbers στο Mac του, σε iPhone ή iPad, ενώ ακόμη και οι χρήστες Windows μπορούν να το χρησιμοποιήσουν μέσω της cloud έκδοσής του.

Το Numbers παρουσιάζει αρκετές έξυπνες λειτουργίες όπως οι σημειώσεις πάνω στα λογιστικά φύλλα, και διαθέτει πάνω από 250 ενσωματωμένες εξισώσεις. Οι εκδόσεις του για φορητές συσκευές είναι πλήρως προσαρμοσμένες σε χρήση μέσω αφής, διαθέτοντας υποστήριξη για multi touch και smart zoom. Επίσης, επιτρέπει την συνεργασία πολλών ατόμων πάνω στο ίδιο έγγραφο, ακόμη και ταυτόχρονα. Έτσι μπορούμε να βλέπουμε σε πραγματικό χρόνο στο iPhone μας τις αλλαγές που κάνει ο συνεργάτης μας σε ένα λογιστικό φύλλο, από τον υπολογιστή του.

Φυσικά παρότι η πρόταση της Apple έχει πολλές λειτουργίες, το Microsoft Excel δεν παύει να είναι η κυρίαρχη εφαρμογή στο είδος. Για αυτό η Apple προσφέρει τη δυνατότητα για εξαγωγή σε μορφή αρχείου συμβατή με το Excel, ωστόσο αυτή ίσως δημιουργήσει θέματα αν έχουμε χρησιμοποιήσει περίπλοκες εξισώσεις και μορφοποιήσεις.

Οι κάτοχοι Mac, iPhone και iPad μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν το Numbers μέσω των παρακάτω συνδέσμων. Όσοι δεν διαθέτουν συσκευή της Apple, θα χρειαστεί να δημιουργήσουν Apple ID και έπειτα να επισκεφθούν μέσω browser την cloud έκδοση του Numbers που επιτρέπει την αποθήκευση (στο Cloud) αρχείων συνολικού μεγέθους έως 1GB.

Έκδοση: Διαφέρει ανάλογα την συσκευή
Μέγεθος: Διαφέρει ανάλογα την συσκευή
Λειτουργικό σύστημα: Mac OS, iOS, Web Browsers
Κατασκευαστής: Apple
Πηγή: Apple.com
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram