SecurityQuestionsView - Δωρεάν πρόγραμμα που σου εμφανίζει τις ερωτήσεις ασφαλείας στα Windows 10

Ερωτήσεις ασφαλείας, Windows 10


Πόσες φορές είναι αυτές που ξεχάσαμε τον κωδικό εισόδου στα Windows 10? Ακόμα χειρότερα, αυτές οι καταραμένες «ερωτήσεις ασφαλείας» που μας γίνονται σε περίπτωση που ξεχάσουμε τον κωδικό και τις βάζουμε μια φορά με αποτέλεσμα μετά από καιρό να μην θυμόμαστε τίποτα, είναι το κερασάκι στην τούρτα! Όχι τίποτα άλλο, αυτές οι ερωτήσεις ασφαλείας είναι το τελευταίο μας «χαρτί» για να ανακτήσουμε το κωδικό. Ή μάλλον, περίπου το τελευταίο μας χαρτί. 

Πλέον, η NirSoft δημιούργησε ένα δωρεάν εργαλείο, το SecurityQuestionsView, με το οποίο μπορούμε να βλέπουμε τις ερωτήσεις ασφαλείας με τις απαντήσεις τους! Στην ουσία, αυτές οι ερωτήσεις είναι αποθηκευμένες στο μητρώο (registry) των Windows 10. Συνήθως, αυτές οι ερωτήσεις που μας γίνονται είναι τρεις στον αριθμό, και φυσικά θα εμφανιστούν και οι τρεις μέσω του προγράμματος.

Υπάρχουν δύο τρόποι να ανακτήσουμε τις ερωτήσεις ασφαλείας. Ο πρώτος τρόπος είναι από τον τοπικό υπολογιστή μας, όπου αν τον επιλέξουμε, χρειάζεται να τρέξουμε το πρόγραμμα με δικαιώματα διαχειριστή για να εμφανιστούν οι απαντήσεις. Ο δεύτερος τρόπος είναι μέσω ενός εξωτερικού σκληρού δίσκου. Σε αυτή τη περίπτωση, θα χρειαστεί να γνωρίζουμε τη διαδρομή του φακέλου της Registry που βρίσκεται στον εξωτερικό δίσκο. Για παράδειγμα: K:\windows\system32\config.

Υπόψη, πως το πρόγραμμα είναι Portable και δεν απαιτείται εγκατάσταση για να το χρησιμοποιήσουμε, ενώ είναι πλήρως μεταφρασμένο και στην Ελληνική γλώσσα.


Έκδοση: 1.0
Μέγεθος: 56 KB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: NirSoft
Πηγή: nirsoft.net
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram