[15/09]: Σαν Σήμερα στον κόσμο της Τεχνολογίας και του Διαδικτύου

Σαν σήμερα στην τεχνολογία και το διαδίκτυο


• Την 15 Σεπτεμβρίου του 1986, κυκλοφόρησε ο υπολογιστής Apple IIGS. Μάλιστα οι πρώτοι 10.000 είχαν την υπογραφή του «Woz» στο μπροστινό μέρος. Woz=Wozniak. Παρότι το μοντέλο έμεινε στην αγορά μέχρι το 1992, η Apple δεν το υποστήριξε ιδιαίτερα, είχε δώσει βαρύτητα στην προώθηση των Macintosh!

• Την 15 Σεπτεμβρίου του 1996 κατοχυρώθηκε για πρώτη φορά το domain της δημοφιλέστερης μηχανής αναζήτησης στον κόσμο, αυτό της Google. Στην ουσία όμως η Google ξεκίνησε τον Ιανουαρίου του 1996 ως ερευνητικό πρόγραμμα από τον Λάρρυ Πέιτζ και τον Σεργκέι Μπριν όταν έκαναν και οι δύο το διδακτορικό τους στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ της Καλιφόρνια.
Για την ιστορία, η λέξη «Google» προήλθε από αναγραμματισμό της λέξης «googol» (ονομασία που είχε αρχικά επιλέξει ο Πέϊτζ), τον μαθηματικό όρο που εισήγαγε ο Μίλτον Σιρότα για τον αριθμό 10100 που γράφεται: «1 ακολουθούμενο από 100 μηδενικά». Με τον όρο αυτόν η Google επιθυμεί να υποδηλώσει την αποστολή της εταιρίας να οργανώσει το τεράστιο πλήθος πληροφοριών του Ίντερνετ.

• Την 15 Σεπτεμβρίου του 2016, οι ρωσικές αρχές απαγορεύουν την πρόσβαση σε όλη τη χώρα στους δημοφιλείς πορνογραφικούς δικτυακούς τόπους Pornhub και Youporn, προτείνοντας στους χρήστες του Διαδικτύου αντί να περνούν τις ώρες τους στον ηλεκτρονικό υπολογιστή να βρουν σύντροφο «στην πραγματική τους ζωή»


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram