«Οι Πόντιοι» - Δωρεάν Ελληνική κωμική ταινία του 1986

Οι Πόντιοι - Ελληνική κωμική ταινια του 1986

Οι Πόντιοι είναι ελληνική κωμική ταινία του 1986, σε παραγωγή Ευρώπη Φιλμ και σε σκηνοθεσία Ομήρου Ευστρατιάδη. Το σενάριο γράφτηκε από τον Γιάννη Σκλάβο. Πρωταγωνιστούν οι Κώστας Βουτσάς και Κώστας Τσάκωνας και πλήθος άλλων ελλήνων ηθοποιών.
Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Όμηρος Ευστρατιάδης (82 ετών σήμερα), ανέβασε στο προσωπικό του κανάλι στο Youtube τη συγκεκριμένη ταινία σε HD ποιότητα (1080p) όπου αξίζει να σημειώσουμε το σχόλιο που κάνει:

[Τι να πρωτογράψω τώρα γι αυτή την ταινία. Κάθε σκηνή και γέλιο μέχρι δακρύων. Όταν ταξιδέψαμε στην Γερμανία για τα γυρίσματα κι ενώ οι υπόλοιποι δεν ξέραμε λέξη, ξαφνικά συνειδητοποιούμε πως ο Τσάκωνας μιλούσε άπταιστα Γερμανικά. Δε θα ξεχάσω την έκπληξη και το ύφος του Βουτσά! «Κοίτα που χωρίς τον Τσάκωνα ούτε νερό δε θα πιούμε», έλεγε και ξαναέλεγε. 
Τα γυρίσματα στο "ανθρακωρυχείο της Γερμανίας" έγιναν στο Λαύριο σε κάτι παλιά νταμάρια. Τα περισσότερα γυρίσματα (πλατείες, σπίτια, μαγαζιά) έγιναν στο Μαρούσι πίσω από το μέγαρο του ΟΤΕ. Νιώθω περίεργα που πολλοί απο τους ηθοποιούς μου σε αυτή την ταινία δεν ζουν πια. Βουτσάς, Τσάκωνας, Γερασιμίδου, Ναθαναήλ, Καραγιώργης...φίλοι και συνεργάτες μιας ζωής.]

Υπόθεση του έργου:
Ο Γιωρίκας και ο Κωστίκας (Κώστας Τσάκωνας και Κώστας Βουτσάς), Πόντιοι μετανάστες, επιστρέφουν στην Ελλάδα από τη Γερμανία. Σκοπός τους, να καταλάβουν γιατί λέγονται ανέκδοτα για τους Πόντιους και ποιοι τα διαδίδουν. Μαθαίνουν ότι υπεύθυνοι είναι κάποιοι Πόντιοι. 
Ο Κωστίκας σταματάει την κυκλοφορία των ανεκδότων, μέχρις ότου διαπιστώνει πόσο θλιβερή γίνεται η ζωή χωρίς αυτά, οπότε επιτρέπει την επανακυκλοφορία τους. Ο Γιωρίκας ερωτεύεται την αδερφή (Νατάσσα Γερασιμίδου) του Κωστίκα και τη ζητάει σε γάμο.

Δες την ταινία:




Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram