RecordCast - Εγγραφή οθόνης, webcam και ήχου, δωρεάν, χωρίς εγκατάσταση!


screen recording recordcast

Τα web apps έχουν ξεφύγει. Αυτό είπαμε μόλις πέσαμε πάνω στο RecordCast. Πρόκειται για μία φανταστική web εφαρμογή που αν κάποιος μας έλεγε πως υπάρχει, σίγουρα δεν θα τον πιστεύαμε.

Το RecordCast μάς επιτρέπει να κάνουμε εγγραφή της οθόνης μας, χωρίς να κατεβάσουμε κανένα αρχείο, χωρίς καμία εγκατάσταση. Ο χρήστης μπορεί να διαλέξει αν θέλει να καταγράψει ένα παράθυρο ή όλη την οθόνη ή  την web κάμερα, τον ήχο του υπολογιστή και του μικροφώνου μας. Έτσι, το RecordCast είναι η  απόλυτη επιλογή για όποιον θέλει να δημιουργήσει γρήγορα οδηγούς, να καταγράψει ένα μάθημα ή ακόμη και να εξηγήσει τη λειτουργία μιας εφαρμογής σε έναν φίλο του.

Τα ευχάριστα δεν σταματούν εδώ. Αφού ολοκληρώσουμε την καταγραφή, μεταφερόμαστε σε έναν αρκετά ευχρηστο video editor όπου εκεί μπορούμε να επεξεργαστούμε το βίντεό μας. Η επεξεργασία μπορεί να είναι μία μικρή περικοπή, μέχρι προσθήκη ενός αρχείου ήχου ή κειμένων και γραφικών στο ίδιο το βίντεο. Πρόκειται για έναν πολύ γρήγορο και εύκολο τρόπο να έχουμε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα στο τελικό μας βίντεο.

Τέλος, μπορούμε να κάνουμε export το βίντεό μας, αφού πρώτα δημιουργήσουμε λογαριασμό ή συνδεθούμε με αυτόν του Google ή του Facebook. Μικρό το κακό, για μία 100% δωρεάν υπηρεσία. Μακάρι να παραμείνει έτσι!

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.recordcast.com

Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram