Cloudready - Μετατρέπουμε παλιά λάπτοπ σε Chromebook

παλιό λάπτοπ κολλάει

Ενδιαφέρουσα η σημερινή πρόταση, αφού θα ασχοληθούμε με το πως μπορούμε να δώσουμε ζωή σε παλιά laptop και υπολογιστές. Για να φτάσουμε εκεί θα αλλάξουμε το λειτουργικό τους, μόνο που αυτή τη φορά δεν θα εγκαταστήσουμε μία linux διανομή, αλλά κάτι που μοιάζει ChromeOS.

Ο λόγος για το Cloudready και συγκεκριμένα την Home Edition του που διατίθεται δωρεάν. Πρόκειται για ένα λειτουργικό σύστημα που είναι κατάλληλο για όσους δουλεύουν από το σπίτι, παρακολουθούν μαθήματα ή απλά θέλουν να σερφάρουν στο διαδίκτυο και να κάνουν τις περισσότερες δουλειές τους online.

To Cloudready βασίζεται στο Chromium OS, που με τη σειρά του βασίζεται και το Chrome OS. Η ταχύτητα, η απλότητα και η ευκολία χρήσης, το κάνουν μία καλή λύση για απλούς χρήστες αλλά και για παλαιότερα συστήματα. Έτσι και αλλιώς, έχουμε αναφέρει πως πολλές εφαρμογές μεταφέρονται στο "cloud" και η χρήση ενός υπολογιστή -από μεγάλη μερίδα ανθρώπων- να γίνεται μέσα από τους browsers.

Η Neverware, η εταιρία πίσω από το Cloudready, πρόσφατα εξαγοράστηκε από την ίδια τη Google, ωστόσο για την ώρα το λειτουργικό δεν έχει πρόσβαση στο Google Play Store. Ίσως στο άμεσο μέλλον να δούμε αυτή τη λειτουργία, κάτι που πραγματικά θα απογειώσει το λειτουργικό σύστημα. 

Μπορείτε να κατεβάσετε το ISO της δωρεάν Home Edition του Cloudready μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του και έπειτα να το εγκαταστήσετε σε έναν υπολογιστή ακολουθώντας τον επίσημο οδηγό.

Κατεβάστε το λειτουργικό: Cloudready Home Edition


Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram