[Δωρεάν Ταινία]: Μελτέμ

Δωρεάν ταινία στο Ertflix: Μελτέμ


Περίληψη ταινίας

Η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας νεαρής Γαλλίδας, ελληνικής καταγωγής, η οποία επιστρέφει στη Λέσβο για να κληρονομήσει το εξοχικό σπίτι της μητέρας της που πέθανε πρόσφατα. Εκεί θα την ακολουθήσουν δύο Γάλλοι συμφοιτητές της, με τους οποίους σκοπεύει να ανοίξει μια επιχείρηση, χρησιμοποιώντας τα λεφτά από την πώληση του σπιτιού.

Η Έλενα, για κάποιους οικογενειακούς λόγους απορρίπτει τις ρίζες της και κόβει τις επαφές της με τη Λέσβο. Ωστόσο, ερχόμενη ξανά στον τόπο της, θα επανασυνδεθεί σταδιακά με το παρελθόν της και θα συμφιλιωθεί με τις ρίζες της. Μαζί με τον Nassim, και τον Sekou, η Έλενα θα περιπλανηθεί στη Λέσβο ώσπου μαζί να συναντήσουν τον Elyas. H σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ ανθρώπων που τυχαία βρέθηκαν σε μια προνομιούχα θέση και ενός πρόσφυγα που η ζωή του άλλαξε δραματικά από τη μια μέρα στην άλλη, αναδεικνύεται μετά από αυτήν την συνάντηση.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη Βασίλη Δογάνη, αναγνωρισμένου για τα μικρού μήκους φιλμ του. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Παρίσι. Συμμετείχε στο 60ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Σκηνοθεσία: Βασίλης Δογάνης
Παίζουν: Δάφνη Πατακιά, Rabah Naït Oufella, Lamine Cissokho, Karam Al Kafri, Άκης Σακελλαρίου, Feodor Atkine, Μαρία Καλλιμάνη, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Πολύδωρος Βογιατζής

Προσοχή: Η ταινία θα είναι διαθέσιμη για προβολή μέχρι και την 28 Ιουνίου 2022

• Δείτε την ταινία: Μελτέμ (Meltem)

Πηγή κειμένου: retrodb.gr
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram