Πως κάνουμε μοντάζ με το δωρεάν Kdenlive

Πως κάνουμε μοντάζ
Με ενθουσιασμό είδαμε σε προηγούμενο άρθρο το εντελώς δωρεάν Kdenlive, ένα πρόγραμμα για να κάνουμε μοντάζ τα βίντεό μας, και χωρίς να το σκεφτούμε καθόλου, είπαμε να ψάξουμε να βρούμε έναν βίντεο-οδηγό στα Ελληνικά. Μαντέψτε; Φυσικά και το βρήκαμε και μάλιστα άκρως επαγγελματικό. Το ελληνικό κανάλι στο Youtube, Cinemaniax, το οποίο ασχολείται με την τέχνη της κινηματογράφησης, ανέβασε ένα εισαγωγικό βίντεο-μάθημα για το πως μπορούμε να δουλέψουμε με το Kdenlive και να κάνουμε μοντάζ. Λες και τους το κάναμε παραγγελία! 

Στο συγκεκριμένο βίντεο λοιπόν, θα δούμε μια μικρή αλλά ολοκληρωμένη δουλειά μοντάζ, δηλαδή: Εισαγωγή βίντεο, εικόνας, μουσικής και κειμένου στο πρόγραμμα, την επεξεργασία τους και στο τέλος μαθαίνουμε πως να δημιουργήσουμε το τελικό κλιπ και να το κάνουμε εξαγωγή. Ένα 20λεπτο μάθημα που θα βοηθήσει πολύ τον αρχάριο στη κατανόηση του προγράμματος. 

Πάμε να απολαύσουμε το βίντεο:



Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal