Πως να έχεις συνέχεια «καθαρό» υπολογιστή, χωρίς να κάνεις φορμάτ

Γρήγορος και καθαρός υπολογιστής χωρίς φορμάτ


Η αλήθεια είναι πως η διαδικασία του να κάνουμε φορμάτ τον υπολογιστή μας δεν είναι και η πιο γρήγορη δουλειά του κόσμου και από την άλλη, οι αρχάριοι χρήστες φοβούνται αυτή τη διαδικασία μήπως κάτι δεν κάνουν καλά. Αν και δεν θα έπρεπε, διότι πλέον το φορμάτ ενός υπολογιστή με Windows 10 είναι αρκετά εύκολη υπόθεση. 

Σήμερα, θα δούμε πως μπορούμε να πάρουμε image ολόκληρο τον υπολογιστή μας, δηλαδή να κλωνοποιήσουμε το σύστημά μας όπως ακριβώς είναι τη δεδομένη στιγμή με όλες τις εφαρμογές και τις ρυθμίσεις που έχουμε να το αποθηκεύσουμε για. Με αυτό τον τρόπο, θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε το image όποτε θέλουμε για να έχουμε έναν καθαρό υπολογιστή, σαν να κάναμε φορμάτ, με τη διαφορά όμως πως όλα θα γίνουν πιο γρήγορα και φυσικά με όλες τις αγαπημένες εφαρμογές έτοιμες και εγκατεστημένες. 

Εξυπακούεται, πως πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία του image στον υπολογιστή μας, καλό είναι να έχουμε κάνει format και να έχουμε εγκαταστήσει τις εφαρμογές μας ώστε να έχουμε έναν κλώνο, όσο το δυνατόν πιο «καθαρό» γίνεται! 
Οπότε, μελλοντικά, όταν θα έχουμε την ανάγκη ενός καθαρού συστήματος, θα φορτώσουμε το image και με συνοπτικές διαδικασίες θα έχουμε πάντα τα ίδια «καθαρά» αποτελέσματα όσες φορές και να επαναλάβουμε τη διαδικασία. Στην κυριολεξία, θα ξεχάσουμε τι σημαίνει Format! 

Για τις ανάγκες του image, χρησιμοποιούμε τη δωρεάν έκδοση του προγράμματος Macrium Reflect, όπου για να κάνουμε κλωνοποίηση τα Windows, είναι μια πολύ εύκολη διαδικασία του τύπου: πατάμε next, next και Finish! Σε όλο αυτό, θα μας βοηθήσει η Έλενα Σωτήρη από το PCsteps στο βίντεο που ακολουθεί:




Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram