Guardians - Η δωρεάν εφαρμογή που μπορεί να σου σώσει τη ζωή

smartphone location sharing android ios

Είτε είσαι έτοιμος να πας για εξερεύνηση, είτε πρόκειται να συναντήσεις κάποιον άγνωστο, είτε απλά είσαι γονιός και θες να νιώθεις ασφάλεια για τα παιδιά σου, ο διαμοιρασμός της τοποθεσίας ενός smartphone είναι μία πολύ χρήσιμη δυνατότητα. Το Guardians είναι μία εφαρμογή, από τους δημιουργούς του True Caller, που μας επιτρέπει να μοιραζόμαστε την τοποθεσία μας με άλλα έμπιστα άτομα.

Κάθε χρήστης επιλέγει άτομα που εμπιστεύεται για να λειτουργούν ως Guardians, ή στα Ελληνικά, Φύλακες. Οι φύλακες έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν την τοποθεσία μας, εφόσον την έχουμε ενεργοποιημένη, ανά πάσα στιγμή. Μάλιστα, εκτός της τοποθεσίας μπορούν να βλέπουν και τη μπαταρία της συσκευής μας και να ενημερώνονται για το αν έχει καλό σήμα στην τοποθεσία που βρισκόμαστε. Παράλληλα, έχουν τη δυνατότητα να αναγνωρίζουν αν έχουμε τη συσκευή μας στο αθόρυβο, κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο για πολλούς γονείς.

Εμείς μπορούμε να επιλέξουμε το πότε θα μοιραζόμαστε την τοποθεσία μας με τους φύλακές μας ή αν αυτοί θα έχουν συνεχώς πρόσβαση σε αυτή. Σε περίπτωση αυξημένου κινδύνου, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την σχετική λειτουργία και τότε οι φύλακές μας θα λάβουν ειδοποίηση πως «κινδυνεύουμε».

Φυσικά, χρειάζεται υπερβολική προσοχή στο ποια άτομα θα ορίσει ο καθένας ως φύλακες. Σίγουρα οι κατάλληλοι είναι οι συγγενείς μας και ίσως κάποιος πολύ καλός φίλος που τον εμπιστευόμαστε. Διαφορετικά, η γνώση της ακριβής μας τοποθεσίας από κάποιον «τρίτο» αποτελεί κίνδυνο από μόνη της.

Μπορούμε να κατεβάσουμε το Guardians εντελώς δωρεάν από το Google Play Store και το App Store, για συσκευές με Android και iOS αντίστοιχα.


Έκδοση: 1.2
Μέγεθος: Διαφέρει ανάλογα το λειτουργικό
Λειτουργικό σύστημα: Android, iOS
Κατασκευαστής:TrueCaller
Πηγή: getguardians.com
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram