Αναβάθμιση του site μας: Κάθε πότε πρέπει να γίνεται

Κάθε πότε πρέπει να αναβαθμίζεται μια ιστοσελίδα


Με αφορμή τα τελευταία βίντεο που ανεβάσαμε από το κανάλι του Βαγγέλη Γράσσου, istream, είπαμε να εγκαινιάσουμε μια νέα στήλη στο site μας με ονομασία Web Business, που θα αφορά τη επαγγελματική προσέγγιση του διαδικτύου μέσω δημιουργίας ιστοσελίδων, διαδικτυακού Μάρκετινγκ και άλλων χρήσιμων οδηγών με κατεύθυνση στο σωστό στήσιμο μιας online παρουσίας. 

Επομένως, πάμε στο τρίτο βίντεο του Βαγγέλη και δανειζόμαστε την περιγραφή που έκανε ο ίδιος για το θέμα που αφορά τη λήξη μιας ιστοσελίδας και κάθε πότε πρέπει να την αναβαθμίζουμε. 

Η κατασκευή μιας ιστοσελίδας δεν είναι μια one off διαδικασία, δεν αποτελεί διαχρονικό έργο τέχνης αλλά ένα «αντικείμενο» το οποίο ξεθωριάζει με το χρόνο και χρειάζεται ανανέωση τόσο στο περιεχόμενο της όσο και αισθητικά/τεχνικά. Ανάλογα με το αντικείμενο το οποίο καλείται να υποστηρίξει η ιστοσελίδα μπορεί η ικανή διάρκεια της να είναι από λίγα χρόνια έως πολλά περισσότερα από ότι θα περίμενε κάποιος. 

Το τεχνολογικό υπόβαθρο αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς και η κατασκευή σήμερα ενός website με τεχνολογίες και τεχνικές του χθες αποτελεί μια κακή επιλογή που καλό θα ήταν να το αποφύγετε. 

Η ημερομηνία λήξης μιας ιστοσελίδας δεν είναι συγκεκριμένη, ούτε δεδομένη και η πραγματική, πρακτική ημερομηνία λήξης καθορίζεται από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες αλλά στο τέλος της ημέρας υπάρχουν μερικοί «κανόνες» που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας. 

Δες το βίντεο:



Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram