[17/10]: Σαν Σήμερα στον κόσμο της Τεχνολογίας και του Διαδικτύου

17 Οκτωβρίου: Σαν Σήμερα στην Τεχνολογία



• Ο Κινεζο-Αμερικάνος John Tu και ο Ταϊβανο-Αμερικάνος David Sun είναι οι συνιδρυτές της Kingston Technology Company, Inc. Η εταιρεία εδρεύει στο Fountain Valley της Καλιφόρνια, αλλά δραστηριοποιείται παγκοσμίως. Μαζί, δημιούργησαν μια επιχείρηση η οποία είναι πιο γνωστή ως ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές προϊόντων μνήμης υπολογιστών στον κόσμο.

Έτσι λοιπόν, την 17 Οκτωβρίου του 1987 ο Tu και ο Sun ίδρυσαν την εταιρεία Kingston Technology. Το 1992, η εταιρεία κατατάχθηκε στη θέση Νούμερο #1, ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ιδιωτική εταιρεία στην Αμερική.

Το 1996 ο Tu και ο Sun πούλησαν το 80% των μετοχών της Kingston στην Softbank, ιαπωνική εταιρεία τεχνολογίας, για το ποσό των 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Την 14 Δεκεμβρίου 1996, οι Tu και Sun διέθεσαν 71,5 εκατομμύρια δολάρια για μπόνους στους υπαλλήλους τους, ως αποτέλεσμα της εξαγοράς. Ο καθένας από τους 550 εργαζόμενους της εταιρείας, έλαβαν κατά μέσο όρο 130.000 δολάρια!! 

Έπειτα από τρία χρόνια –το 1999- το επιχειρηματικό δίδυμο, επαναγόρασε τις μετοχές με το κόστος απόκτησης να φθάνει τα 450 εκατομμύρια δολάρια. Τα τελευταία 20 χρόνια η εταιρεία Kingston έχει διαρκώς αυξανόμενη πορεία.


• Την 17 Οκτωβρίου του 1990, ο Κόλιν Νίνταμ, ένας Άγγλος φανατικός των ταινιών, εγκαινιάζει τη βάση δεδομένων ταινιών «rec.arts.movies», η οποία αργότερα θα γίνει γνωστή ως IMDb (Internet Movie Database). Ένας μηχανικός που εργαζόταν για την HP εκείνη την εποχή, μέχρι το 1996 όπου και ο Νίνταμ εγκατέλειψε τη δουλειά του για να εργαστεί στο IMDb με πλήρη απασχόληση. Το IMDb είναι μία από τις ιστοσελίδες με τις περισσότερες επισκέψεις στο Διαδίκτυο η οποία εξαγοράστηκε από την Amazon το 1998. Ο Νίνταμ εξακολουθεί να είναι ο Γενικός Διευθυντής του IMDb μέχρι και σήμερα.


• Την 17 Οκτωβρίου 1994 η IBM ανακοίνωσε τη μείωση της σειράς των προσωπικών της υπολογιστών από εννέα μοντέλα σε τέσσερα. Επίσης ανακοίνωσε στο κοινό πολλά νέα μοντέλα και δήλωσε ότι θα «έφερνε» πίσω το εμπορικό σήμα IBM PC.

Το σχέδιο για την ενοποίηση της παραγωγής προσωπικών υπολογιστών της IBM ήταν να διαθέτει τέσσερα τμήματα: IBM PC για εμπορικές επιτραπέζιες μηχανές, IBM PC Server για μεγαλύτερους υπολογιστές που χρησιμοποιούνται σε δίκτυα, Thinkpad για φορητές συσκευές και Aptiva για την οικιακή αγορά.

Πηγή: Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram