Mutants from the Deep - Το νέο pixel art retro παιχνίδι που θα σας ταξιδέψει στα βάθη του ωκεανού

retro δωρεάν παιχνίδι για υπολογιστές

Ο αγαπητός μας Locomalito πριν λίγους μήνες κυκλοφόρησε εντελώς δωρεάν το νέο του παιχνίδι για ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Για όσους δεν τον γνωρίζουν, αξίζει να αναφέρουμε πως ο Locomalito «ειδικεύεται» στην δημιουργία παιχνιδιών που «μυρίζουν» retro, και το Mutants from the Deep δεν αποτελεί εξαίρεση.

Ο τίτλος μάς τοποθετεί στα βάθη του ωκεανού, εκεί που βρίσκονται μυστήρια πλάσματα και στόχο έχουν να κατακτήσουν τα πάντα. Ο πρωταγωνιστή μας, ο δύτης με το όνομα Marcelo, θα βουτήξει στον βυθό με στόχο να λύσει το μυστήριο. Η πρωτοτυπία του τίτλου είναι πως υπάρχει και δεύτερος πρωταγωνιστής, η γοργόνα με το όνομα Marila, η οποία διαθέτει την δική της ξεχωριστή ιστορία. Όπως είναι λογικό ο τίτλος έχει απλό gameplay και η αισθητική του είναι ιδιαίτερη, με το μόνο σίγουρο πως οι φίλοι του retro θα τη λατρέψουν.
 
Πηγαίνοντας την retro «φάση» ένα βήμα παραπέρα ο Locomalito έκανε κάτι απίστευτο. Μία ομάδα προγραμματιστών τον προσέγγισε και πήρε την άδειά του για να δημιουργήσει μία έκδοση του Mutants from the Deep για το MSX1, τον οικιακό υπολογιστή πάνω στον οποίο βασίστηκε η αισθητική του τίτλου. Η έκδοση του Mutants from the Deep για MSX1 διατίθεται εντελώς δωρεάν, όπως και αυτή για ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Έκδοση: 1.0
Μέγεθος: 32.9
Λειτουργικό σύστημα: Windows, MSX
Κατασκευαστής: Locamalito
Πηγή: locomalito.com
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram