Stacher - Ένα εύκολος τρόπος να κατεβάσεις βίντεο από το YouTube και όχι μόνο


πρόγραμμα για λήψη βίντεο από youtube

Κάποια από τα πιο επιτυχημένα προγράμματα που έχουμε παρουσιάσει, αφορούν το κατέβασμα βίντεο από το YouTube, είτε σαν αρχείο βίντεο είτε σαν απλό αρχείο ήχου. Ένα από τα πιο ισχυρά προγράμματα που έχουν αναπτυχθεί για τη συγκεκριμένη διαδικασία είναι το youtube-dl, το οποίο μάλιστα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες ιστοσελίδες. Ωστόσο πρόκειται για ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται αποκλειστικά μέσω της γραμμής εντολών, κάτι που το καθιστά δύσχρηστο για μια μεγάλη μερίδα του κόσμου.

Εδώ έρχεται το Stacher, για να σώσει την κατάσταση και να κάνει την διαδικασία πολύ πιο απλή για τον μέσο χρήση. Πρόκειται για ένα front-end, δηλαδή ένα γραφικό περιβάλλον που χρησιμοποιεί στον πυρήνα του το γνωστό youtube-dl. Ο δημιουργός του έχει φτιάξει ένα σύγχρονο γραφικό περιβάλλον, μέσω του οποίου μπορούμε να κατεβάσουμε βίντεο στην μορφή που θέλουμε εύκολα, χωρίς να μπλέξουμε με γραμμή εντολών. 

Οι περισσότερες από τις δυνατότητες του youtube-dl είναι εδώ, όπως για παράδειγμα η ταυτόχρονη λήψη πολλών αρχείων. Αντίστοιχα, έχουν γίνει ευκολότερες οι ρυθμίσεις κάποιων παραμέτρων, όπως για παράδειγμα ο φάκελος που θα αποθηκευτεί το τελικό αρχείο.

Το Stacher είναι διαθέσιμο εντελώς δωρεάν για υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows, MacOS και Linux. Μάλιστα, δεν απαιτεί την ξεχωριστή λήψη του youtube-dl, καθώς εμπεριέχεται στο ίδιο αρχείο εγκατάστασης.

σ.σ: Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε το αντίστοιχο πρόγραμμα που εκμεταλλεύεται το youtube-dl και είναι το Youtube DLG, που παρουσιάσαμε σε προηγούμενο άρθρο. 

Έκδοση: Διαφέρει ανάλογα το λειτουργικό
Μέγεθος: Διαφέρει ανάλογα το λειτουργικό
Λειτουργικό σύστημα: Windows, Mac OS, Linux
Κατασκευαστής:  Hexotic Software
Πηγή: stacher.io
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram