Αφιέρωμα για την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο

Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο

Η 8η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως «Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο».

Η σημερινή ημέρα στοχεύει στο να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους σε θέματα που αφορούν την ασφαλή και ηθικά σωστή χρήση του διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και όλων των διαδραστικών τεχνολογιών, που συνιστούν πλέον κομμάτι της καθημερινότητάς μας.

Σήμερα, Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2022 γιορτάζουμε τη 19η ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου με δράσεις που λαμβάνουν χώρα σε όλο τον κόσμο. Με θέμα για άλλη μια φορά το «Μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο», θα ενωθούμε για να κάνουμε το Διαδίκτυο ένα ασφαλέστερο και καλύτερο μέρος για όλους, και ειδικά για τα παιδιά και τους νέους.

Δράσεις για το 2022:

Εκπαιδευτικό υλικό:

Διαδικτυακά Σεμινάρια / Μαθήματα:

Όλες οι πληροφορίες για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2022 σε ένα infographic

Όλες οι πληροφορίες για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2022 σε ένα infographic line



Την σημαντικότητα για την ύπαρξη μέριμνας για το ασφαλές διαδίκτυο αναδεικνύουν τα αποτελέσματα της εθνικής έρευνας 2021-2022 για τις διαδικτυακές συνήθειες σε 5000 μαθητές του Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου όπου ένα στα τέσσερα παιδιά έχει έχει δεχτεί διαδικτυακή παρενόχληση. Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας εδώ.

Πηγή: Safer Internet Day / Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου / Wikipedia
Συντάκτης του άρθρου: Άγγελος Χουβαρδάς

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram