Βιολογικά προϊόντα: Πιο υγιεινά ή όχι;

Βιολογικά τρόφιμα: Είναι πιο υγιεινά;


Τα βιολογικά τρόφιμα είναι μια τεράστια τάση και υπόσχεται μια υγιέστερη και καλύτερη ζωή. Μπορεί όμως η βιολογική τροφή να ανταποκριθεί πραγματικά στις προσδοκίες ή είναι απλώς μια ανοησία; 

Κόσμος και κοσμάκης τρέχει προς τα βιολογικά προϊόντα σαν να μην υπάρχει αύριο, λες και αυτά είναι το νέκταρ των θεών, λες και με αυτά θα ζήσουμε 150 χρόνια. Μέχρι ένα σημείο μπορώ να δικαιολογήσω την υπερβολική και αρνητική αντίδραση των καταναλωτών στα «κανονικά» προϊόντα λόγω αμάθειας και προπάντων, λόγω των ίδιων των εταιριών που εμφανίζουν τα βιολογικά προϊόντα ως την απόλυτη τροφή για τον άνθρωπο, όπου φυσικά είναι και πιο ακριβή. Η αλήθεια όμως είναι περίπλοκη και πρέπει να κάτσεις να διαβάσεις για να τη μάθεις και όχι από το blog της κυρά Κατίνας. 

Μέσα από το κατανοητό επιστημονικό βίντεο που ακολουθεί, θα μάθεις την αλήθεια η οποία φυσικά συνοδεύεται από επιστημονικές πηγές που μπορείς να κατεβάσεις από την περιγραφή του βίντεο ή από εδώ: Βιολογικά προϊόντα (πηγές)


Θα σταθώ σε μια φράση που βλέπουμε στο βίντεο: 

«Αν απλά θέλεις να τρως υγιεινά, θα πρέπει να αγοράζεις περισσότερα φρούτα κι λαχανικά οποιουδήποτε είδους, όχι απαραίτητα οργανικά (βιολογικά). Το τι τρως, είναι πολύ πιο σημαντικό από τον τρόπο παρασκευής του». 


Απόλαυσε το βίντεο (ενεργοποίησε του ελληνικούς υπότιτλους):





Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram