«Λάκι Λάκκεν» - Δωρεάν μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας

«Λάκι Λάκκεν» - Δωρεάν μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας

Και όμως, φίλες και φίλοι. Έχουμε ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας και δεν ξέρουμε σχεδόν τίποτα για τον Έλληνα συγγραφέα του. Ή μάλλον, αυτός επιλέγει να μην ξέρουμε πολλά γι' αυτόν. 
 
Αναφέρομαι στο συγγραφέα με το όνομα  Ξ. Ι. Ζυγρυγόρυ (έτσι εμφανίζεται στα βιβλία του), που ολόκληρο το όνομά του είναι Ξενοφών - Ιούλιος Χατζηγρηγόρης, και τα λίγα που κατάφερα να αλιεύσω, είναι ότι έχει Ελληνοϊταλική καταγωγή, ζει σε ένα χωριό της Νότιας Ιταλίας, ενθουσιάζεται με την ποίηση, την επιστημονική φαντασία, το δράμα και γενικότερα τη μυθοπλασία.
Επίσης, ίσως η σκοτεινή φιγούρα που φαίνεται στην εικόνα που ανέβασα πιο πάνω, να είναι ο ίδιος ο συγγραφέας.

Όπου και να έψαξα στο διαδίκτυο, δε βρήκα άλλη πληροφορία για το πρόσωπό του ή κάποιο σύντομο βιογραφικό, οπότε πάμε να δούμε τι γράφει το οπισθόφυλλο του βιβλίου του με τίτλο «Λάκι Λάκκεν»: 
 
 Ένας ιδιόμορφος Γήινος εκπληρώνει το πεπρωμένο του σε έναν μακρινό εξωπλανήτη. Τον Lakken 624 d.
…Αν η Γη ήταν το μόνο μέρος στο σύμπαν όπου υπήρχε τεχνολογία, στον 624 d δε θα λάμβαναν καμία ένδειξη επ’ αυτού. Αυτή ήταν η πρώτη, η μόνη επιβεβαιωμένη εξήγηση του παραδόξου Φέρμι διατυπωμένου απ’ τη σκοπιά της Γης κι εγώ ο πρώτος, ο μόνος Γήινος τρομάρα μου, που κατείχε αυτή τη γνώση. Για τους υπόλοιπους και για τα ντόπια ανθρωποειδή, το παράδοξο συνέχιζε να υφίσταται. Ανεξήγητο εκεί, ανείπωτο εδώ. Υπαρκτό, όσο ο ένας και ο άλλος κόσμος στους αντίστοιχους ουρανούς τους…
Φυσικά, το βιβλίο μπορείς να το κατεβάσεις εντελώς δωρεάν σε μορφή PDF από το αγαπημένο OpenBook του Γιάννη Φαρσάρη.

Είδος αρχείου: PDF
Μέγεθος: 5.5 MB
Σελίδες: 302
Συγγραφέας: Ξενοφών - Ιούλιος Χατζηγρηγόρης (xjzygrygory.net)
Πηγή: openbook.gr
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης
 

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram