Τι είναι ζωή και πώς ξεκίνησε

πως ξεκίνησε η ζωή στη Γη

Αυτό που δεν μπορούν να αντιληφθούν οι περισσότεροι άνθρωποι, είναι τα χρονικά διαστήματα που χρειάστηκαν για να γίνουν διάφορες μεταβολές στο DNA για να υπάρξει η εξέλιξη των ειδών. «Πως γίνεται από μια αμοιβάδα να έγινε ο άνθρωπος;» Και όμως, γίνεται. Απλά δεν μπορεί ο εγκέφαλός μας να αντιληφθεί πόσα είναι 3.800.000.000 χρόνια. Κατάλαβες τι έγραψα; σχεδόν τέσσερα Δισεκατομμύρια χρόνια!

Στο βίντεο που ακολουθεί, ο γνωστός YouTuber Mikeius προσπαθεί και ομολογώ πως καταφέρνει να δώσει μια συμπυκνωμένη γνώση στο ερώτημα «πως προήλθε η ζωή σύμφωνα με αυτά που γνωρίζουμε», αναφέροντας όλη την εξελικτική διαδικασία μέχρι να γίνουμε αυτοί που είμαστε σήμερα. 

σ.σ: Μην ξεχνάς ότι όπως εσύ δεν αποδέχεσαι πως το σύμπαν ξεπήδησε από μόνο του, έτσι και πολλοί άλλοι δεν αποδέχονται ότι ένα ανώτερο ον ξεπήδησε από μόνο του. 

Το γεγονός ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση στο ερώτημα του πως προήλθε η ζωή, δίνει χώρο σε θεωρίες και θρησκείες οι οποίες θα συνεχίσουν να υπάρχουν μέχρι να βρεθεί η αποδεδειγμένη απάντηση. 

Όταν και αν αποδειχθεί η προέλευση της ζωής, θα είναι απλά μια ανοησία η ύπαρξη της οποιασδήποτε πίστης, θρησκευτικής ή μη.

Απόλαυσε το βίντεο



Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram