[How to]: Φορμάτ και εγκατάσταση των Windows 10/11 χωρίς πληρωμή

φορμάτ υπολογιστή

Σε προηγούμενο άρθρο, αναφερθήκαμε σε ένα ωραίο εργαλείο για να κατεβάζουμε γρήγορα και εύκολα όποια έκδοση των Windows θέλουμε στον υπολογιστή μας. Το εργαλείο αυτό είναι το Hasleo Windows ISO Downloader, το οποίο μας επιτρέπει να κατεβάσουμε το ISO αρχείο των Windows και μετά να το «κάψουμε» σε ένα φλασάκι με τη βοήθεια του Rufus, ενός εκπληκτικού εργαλείου που κάνει τα Windows να είναι έτοιμα προς εγκατάσταση. 

Με τον παραπάνω τρόπο, μπορούμε να κάνουμε καθαρή εγκατάσταση των Windows και όχι αναβάθμιση από προηγούμενο λειτουργικό σε μεταγενέστερο. Για να κάνουμε αναβάθμιση από προηγούμενο λειτουργικό, χρησιμοποιούμε τον πρώτο τρόπο (από τους τρεις) που υπάρχει σε παλιότερο άρθρο που γράψαμε: Windows 11 - Κατέβασέ τα δωρεάν (όλοι οι τρόποι)

Έψαξα και βρήκα έναν οδηγό στο YouTube που εξηγεί βήμα προς βήμα την καθαρή εγκατάσταση των Windows 10 και 11 στον υπολογιστή μας με τη βοήθεια του Rufus. Ο οδηγός αυτός είναι στα Ελληνικά, σύντομος και περιεκτικός. Όλα όσα πρέπει να κάνεις δηλαδή ώστε να έχεις ένα ολόφρεσκο λειτουργικό χωρίς περίπλοκες ρυθμίσεις. 

Επιπλέον, στον οδηγό, αναφέρεται ο τρόπος να παρακάμψουμε το στάδιο της πληρωμής των Windows όταν μας ζητηθεί κατά την εγκατάσταση. Βέβαια, τον τρόπο αυτό, τον γράφουμε και εμείς σε προηγούμενο άρθρο: Δωρεάν εγκατάσταση των Windows 11 χωρίς να τα αγοράσουμε

Δες τον βίντεο οδηγό εγκατάστασης



Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal