Dub - Η δωρεάν και ανοικτού κώδικα εναλλακτική του Bitly

Dub link shortener


Ένα από τα πιο συχνά «προβλήματα» που αντιμετωπίζουν εταιρίες που ασχολούνται με το digital marketing ή και ερασιτέχνες του χώρου, είναι η παρακολούθηση των links, δηλαδή πόσοι χρησιμοποιούν έναν σύνδεσμο. Μία από τις πιο γνωστές λύσεις είναι το Βit.ly, όμως υπάρχει εναλλακτική και ακούει στο όνομα Dub.

Το Dub είναι ένας ανοικτού κώδικα link manager, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει και να παρακολουθήσει πολυάριθμα μικρού μεγέθους links. Αφού κάποιος δημιουργήσει λογαριασμό, μπορεί να κατασκευάσει μικρά link και να παρακολουθήσει πόσοι τα χρησιμοποιούν. Ο χρήστης επιλέγει την κατάληξη του συνδέσμου του, αν αυτός θα λήξει κάποια συγκεκριμένη στιγμή ή αν θα απαιτείται κωδικός
 
Ταυτόχρονα υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργηθεί μαζί και το αντίστοιχο QR Code. Το δωρεάν πακέτο έχει μέχρι 1000 κλικ τον μήνα και έπειτα σταματά η καταγραφή τους, ενώ επιτρέπει τη δημιουργία 5 ξεχωριστών project. Ένα project μπορεί να «ανήκει» σε περισσότερα από ένα άτομα, ώστε να μπορεί να το διαχειρίζεται μία ομάδα.

Πρόκειται για ένα πολύ εύχρηστο και ισχυρό εργαλείο που σίγουρα αξίζει την προσοχή επαγγελματιών και ερασιτεχνών. Ο κώδικας του Dub βρίσκεται διαθέσιμος προς μελέτη στη σελίδα του στο GitHub, ενώ τα επί πληρωμή πακέτα (για περισσότερα κλικ) ξεκινούν από €9 το μήνα.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://dub.sh/
 
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal