Τα 8 καλύτερα δωρεάν προγράμματα για να κατεβάζεις βίντεο και μουσική

οι 8 καλύτερες εφαρμογές για download βίντεο και μουσικής

Είσαι από αυτούς που κατεβάζουν ή προσπαθούν να βρουν τρόπους να κατεβάσουν βίντεο από το διαδίκτυο; Αν δεις ένα βίντεο που σου αρέσει στο Facebook, το YouTube, το Vimeo ή από άλλες παρόμοιες σελίδες, θέλεις να έχεις ένα αντίγραφο στον υπολογιστή σου; 
Ευτυχώς, το κατέβασμα βίντεο από το ίντερνετ είναι εκπληκτικά εύκολο και θα δούμε τους καλύτερους τρόπους για να το κάνεις δωρεάν.

Σε αυτό το άρθρο, καλύπτουμε προγράμματα λήψης βίντεο για συγκεκριμένες τοποθεσίες κοινωνικής δικτύωσης, ευέλικτα προγράμματα λήψης «όλα σε ένα», ώστε να είσαι σίγουρος ότι θα αποκτήσεις οποιοδήποτε βίντεο θέλεις από το ίντερνετ. Πάμε να δούμε 11 προτάσεις: 

Το Y2Mate είναι ένα από τα καλύτερα προγράμματα λήψης βίντεο από το YouTube. Απλά αντέγραψε τη διεύθυνση URL του βίντεο του YouTube που θέλεις να κατεβάσεις, επικολλήσε την στο πεδίο URL του Y2Mate και πάτησε Enter. Στην επόμενη σελίδα, κάνε κλικ στο πράσινο κουμπί λήψης του βίντεο.

Το SSSTik είναι ένα δημοφιλές πρόγραμμα λήψης βίντεο για το TikTok. Αυτό το εργαλείο ξεχωρίζει επειδή σου επιτρέπει να κατεβάζεις βίντεο του TikTok χωρίς το υδατογράφημα.

Όπως και το Y2Mate, τα βήματα λήψης είναι ουσιαστικά τα ίδια. Απλώς αντιγράφεις τη διεύθυνση URL του βίντεο TikTok, την επικολλάς στο πεδίο URL του SSSTik και κάνεις κλικ στο κουμπί Λήψη. Στη συνέχεια, κάνεις ακόμα ένα κλικ στο κουμπί  «Χωρίς υδατογράφημα» για να κατεβάσεις το βίντεο από το TikTok.

Το Instagram χάραξε αρχικά τη φήμη του ως υπηρεσία κοινής χρήσης φωτογραφιών, αλλά έκτοτε έχει καθιερωθεί και ως πλατφόρμα βίντεο. Το FastDl (ή iGram) σε βοηθά να κατεβάζεις reels και βίντεο του Instagram ως αρχεία MP4.

Το FDown είναι ένα εκπληκτικό εργαλείο για τη λήψη δημόσιων βίντεο από το Facebook. Απλά αντέγραψε τη διεύθυνση URL του Facebook και επικόλλησέ την στο FDown για να το κατεβάσεις. Μπορείς να επιλέξεις να κατεβάσεις το βίντεο του Facebook σε κανονική ή HD ποιότητα.

Το Pokopin είναι ένα δωρεάν online πρόγραμμα λήψης βίντεο για το Pinterest. Αν παρακολουθείς ένα θέμα που σε ενδιαφέρει και συναντήσεις ένα καλό βίντεο-οδηγό, δεν χρειάζεται να βρεις την αρχική του πηγή στο YouTube ή στο TikTok για να το κατεβάσεις. Με το Pokopin, μπορείς να κατεβάσεις το βίντεο απευθείας από το Pinterest. Απλά, θα πρέπει να ανοίξεις το βίντεο σε νέα καρτέλα (στο Pinterest), αντιγράφεις τη διεύθυνση URL και επικόλλησέ το στο πεδίο URL του Pokopin. Στη συνέχεια κάνεις κλικ στο κόκκινο κουμπί της λήψης.

Με το ClipConverter, μπορείς να κατεβάσεις εύκολα οποιοδήποτε βίντεο από γνωστούς ιστότοπους όπως το YouTube και το Vimeo. Άλλες υποστηριζόμενες πλατφόρμες περιλαμβάνουν (αλλά δεν είναι μόνο αυτές) το Reddit, το Tumblr, το MySpace και το Twitch.

Μπορείς να επιλέξεις να κατεβάσεις τα βίντεο σου σε μορφές MP4, 3GP, AVI, MOV και MKV. Αν θέλεις μόνο τον ήχο, μπορείς να τον κατεβάσεις σε μορφή MP3, M4A ή AAC. Οι προγραμματιστές προσφέρουν επίσης ένα πρόσθετο/addon για Chrome, Firefox και Safari.

Το OnlineVideoConverter είναι ακόμα ένα  online και δωρεάν πρόγραμμα λήψης βίντεο που μπορείς να κατεβάσεις ήχο και βίντεο από το YouTube, το Vimeo, το Facebook και το Instagram, το OnlineVideoConverter και ένα σωρό άλλες πλατφόρμες. 

Το ClipGrab είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα για Windows και είναι το μοναδικό από τις προτάσεις μας που εγκαθίσταται στον υπολογιστή, που σου προσφέρει απευθείας κατέβασμα βίντεο από διάφορες ιστοσελίδες όπως το YouTube, Clipfish, Dailymotion, Vimeo, Facebook κ.α! Επίσης, είναι το μοναδικό πρόγραμμα που μπορεί να κατεβάσει βίντεο από την υβριδική πλατφόρμα της ΕΡΤ, το ERTflix

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal