Τα 5 καλύτερα δωρεάν και ανοικτού κώδικα λογισμικά εγγραφής οθόνης για Windows και Linux

Δωρεάν και ανοικτού κώδικα προγράμματα για εγγραφή βίντεο στο PC

Ρωτήσαμε το ChatGPT να μας πει τα καλύτερα Open Source (ανοικτού κώδικα) και δωρεάν λογισμικά εγγραφής οθόνης για Windows και Linux. Με μεγάλη μας χαρά διαπιστώσαμε ότι οι πέντε (5) προτάσεις που μας υπέδειξε, συμφωνούν με τα γούστα μας και νομίζω θα τα λατρέψεις και συ. Ήδη τα περισσότερα από αυτά, έχουν δημοσιευτεί από το site μας και σου τα παρουσιάζω ευθύς αμέσως. 

OBS Studio: Το OBS Studio είναι μια δωρεάν και ανοιχτού κώδικα εφαρμογή εγγραφής οθόνης που υποστηρίζει Windows, macOS και Linux. Χρησιμοποιείται ευρέως από gamers και streamers για να καταγράφουν και να μεταδίδουν το παιχνίδι τους, αλλά είναι επίσης ένα εξαιρετικό εργαλείο για την καταγραφή tutorials, webinars και παρουσιάσεων.

ShareX: Το ShareX είναι ένα δωρεάν και ανοιχτού κώδικα εργαλείο εγγραφής οθόνης και λήψης στιγμιότυπων οθόνης για Windows. Υποστηρίζει εγγραφή σε διάφορες μορφές, όπως βίντεο, GIF και ακολουθίες εικόνων. Περιλαμβάνει επίσης ενσωματωμένα εργαλεία για σχολιασμό και επεξεργασία εγγραφών.

Simple Screen Recorder: Το Simple Screen Recorder είναι μια δωρεάν εφαρμογή εγγραφής οθόνης ανοικτού κώδικα για Windows. Είναι ελαφρύ και εύκολο στη χρήση και περιλαμβάνει προηγμένα χαρακτηριστικά όπως εγγραφή ήχου, πολλαπλούς κωδικοποιητές βίντεο και εγγραφή ζωντανής ροής.

VokoscreenNG: Το VokoscreenNG είναι μια δωρεάν και ανοιχτού κώδικα εφαρμογή εγγραφής οθόνης για Linux και Windows που υποστηρίζει εγγραφή σε πολλαπλές μορφές, συμπεριλαμβανομένων βίντεο και GIF. Περιλαμβάνει χαρακτηριστικά όπως ηχογράφηση ήχου, εγγραφή μέσω κάμερας και ενσωματωμένο editor για την περικοπή και το κόψιμο των εγγραφών.

Kazam: Το Kazam είναι μια δωρεάν και ανοιχτού κώδικα εφαρμογή εγγραφής οθόνης μόνο για Linux που υποστηρίζει εγγραφή σε πολλαπλές μορφές, συμπεριλαμβανομένων βίντεο και GIF. Περιλαμβάνει χαρακτηριστικά όπως ηχογράφηση ήχου, ηχογράφηση με κάμερα και δυνατότητα λήψης στιγμιότυπων οθόνης κατά τη διάρκεια της εγγραφής.

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal