Τα 10 καλύτερα δωρεάν προγράμματα, σύμφωνα με το ChatGPT

Τα 10 καλύτερα δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή

Ρωτήσαμε την τεχνητή νοημοσύνη (AI) του ChatGPT να μας πει τα 10 καλύτερα δωρεάν (freeware) προγράμματα για υπολογιστές που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, και φυσικά μας απάντησε...χωρίς να το σκεφτεί καθόλου! 
Προς έκπληξή μας, αυτά που προτείνει, σε μεγάλο βαθμό θα τα προτείναμε και εμείς, αν κάναμε την ίδια ερώτηση στον εαυτό μας! Οπότε, γιατί όχι, στη λίστα που ακολουθεί, θα δεις τα 10 καλύτερα/δημοφιλέστερα ΔΩΡΕΑΝ προγράμματα, διαφόρων κατηγοριών, που το ChatGPT επέλεξε να μοιραστεί μαζί μας.

Βέβαια, όπως μας αναφέρει στο τέλος του κειμένου: «Παρακαλώ, λάβετε υπόψη ότι αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα δωρεάν προγραμμάτων και ότι υπάρχουν πολλές άλλες εξαιρετικές επιλογές δωρεάν λογισμικού διαθέσιμες ανάλογα με τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντά σας.» 

Εννοείται ότι συμφωνούμε με την παραπάνω απάντηση, εξάλλου, για τα υπόλοιπα δωρεάν προγράμματα, εσύ έχεις το dwrean.net, έτσι δεν είναι; 

Πάμε να δούμε τις 10 δωρεάν προτάσεις: 

  1. Google Chrome - Το δημοφιλέστερο πρόγραμμα περιήγησης (browser) με πολλές δυνατότητες και επεκτάσεις.
  2. VLC Media Player - Ένα ευέλικτο πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων που υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα μορφών βίντεο και ήχου.
  3. LibreOffice - Μια δωρεάν και ανοιχτού κώδικα σουίτα γραφείου που περιλαμβάνει προγράμματα για επεξεργασία κειμένου, υπολογιστικά φύλλα και παρουσιάσεις.
  4. GIMP - Ένα ισχυρό πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων με πολλές δυνατότητες παρόμοιες με αυτές του Adobe Photoshop.
  5. Handbrake - Ένας δωρεάν μετατροπέας βίντεο ανοικτού κώδικα που μπορεί να μετατρέψει βίντεο σε μια ποικιλία μορφών.
  6. 7-Zip - Ένας συμπιεστής αρχείων που υποστηρίζει πολλές διαφορετικές μορφές αρχείων.
  7. Audacity - Ένα δημοφιλές πρόγραμμα επεξεργασίας ήχου που μπορεί να ηχογραφήσει και να επεξεργαστεί αρχεία ήχου.
  8. CCleaner - Ένα εργαλείο βελτιστοποίησης και καθαρισμού του υπολογιστή, με το οποίο μπορείς να αφαιρέσεις άχρηστα αρχεία και να βελτιώσεις την απόδοση του συστήματός σου.
  9. Avast Free Antivirus - Ένα δωρεάν πρόγραμμα προστασίας από ιούς που παρέχει βασική προστασία από κακόβουλο λογισμικό και ιούς.
  10. Notepad++ - Ένας επεξεργαστής κειμένου με προηγμένα χαρακτηριστικά όπως επισήμανση σύνταξης, αυτόματη συμπλήρωση και μακροεντολές.

Όπως βλέπεις, η παραπάνω λίστα δεν της λείπει (σχεδόν) τίποτα! Μας προτείνει τον browser που χρησιμοποιούμε για να κάνουμε «βόλτες» στο διαδίκτυο, λύσεις για να βλέπουμε βίντεο και να απολαμβάνουμε μουσική, επεξεργασία βίντεο και ήχου, επεξεργασία εικόνας, καθαριστικά για το PC, Antivirus, σουίτα γραφείου και επεξεργαστής κειμένου για προγραμματιστές! Μπράβο στο ChatGPT!

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal