scrcpy - Εύκολος χειρισμός του κινητού από τον υπολογιστή

Χειρισμός κινητού από τον υπολογιστή

Με το εντελώς δωρεάν και ανοικτού κώδικα πρόγραμμα με την ονομασία scrcpy (βγαίνει από το Screen Copy), μπορούμε εύκολα και γρήγορα να συνδέσουμε το κινητό με το PC, όχι απλά για να μεταφέρουμε αρχεία αλλά για να μπορούμε να χειριζόμαστε το κινητό μας από τον υπολογιστή. 
Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να ενεργοποιήσουμε τη λειτουργία προγραμματιστή  στο κινητό μας (ένα κρυφό μενού στις Android συσκευές). Μέσα από αυτό το μενού, πρέπει επίσης να ενεργοποιήσουμε το USB Debugging (δες πως το κάνουμε), και πλέον θα είμαστε έτοιμοι να συνδέσουμε το κινητό μας στον υπολογιστή με ένα USB ή Το WiFi του δικτύου μας. 

Υπόψη, ότι για να δουλέψει η εφαρμογή, πρέπει κινητό και υπολογιστής να είναι συνδεδεμένα στο ίδιο δίκτυο. 

Αφού κατεβάσουμε την εφαρμογή και την τρέξουμε, αυτόματα θα εμφανιστεί η αρχική οθόνη του κινητού μας στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή. Πλέον, είμαστε έτοιμοι να χειριστούμε το κινητό μας από τον υπολογιστή και να κάνουμε τα πάντα. Από το να παίξουμε παιχνίδια μέχρι και να στείλουμε SMS. 

Αν δυσκολεύεσαι με την εφαρμογή, μην αγχώνεσαι καθόλου διότι η Έλενα Σωτήρη από το PCsteps ετοίμασε ένα βίντεο με οδηγίες βήμα προς βήμα για το πως να χρησιμοποιήσεις σωστά το scrcpy. Απόλαυσε το βίντεο και καλή επιτυχία: 



Στο download link που υπάρχει στο τέλος του άρθρου, θα μεταφερθείς στο Github του δημιουργού της εφαρμογής για να κατεβάσεις την τελευταία έκδοση. Διατίθεται για Windows υπολογιστές με 32bit και 64bit εκδόσεις. 

Έκδοση: 2.0
Μέγεθος: 5.72 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows all
Κατασκευαστής: Romain Vimont
Πηγή: github.com/Genymobile/scrcpy
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal