«Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής» - Δωρεάν Ελληνική εφαρμογή που διαθέτει όλο το «Σαν Σήμερα» της Πληροφορικής

Σαν σήμερα στην τεχνολογία και την πληροφορική από το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής


Αν ψάχνεις για πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη της πληροφορικής από την αρχή της μέχρι και σήμερα ή αν θέλεις να κατανοήσεις διάφορους όρους της πληροφορικής, τότε η νέα και εντελώς δωρεάν εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα (Android και iOS) του Ελληνικού Μουσείου Πληροφορικής (elmp.gr) αποτελεί ένα αξιοσημείωτο εργαλείο για όλους τους λάτρεις της τεχνολογίας.

Η ομώνυμη εφαρμογή του μουσείου προσφέρει μια πληθώρα πληροφοριών για την ιστορία, την ανάπτυξη και τις καινοτομίες που διαμόρφωσαν τον τομέα της πληροφορικής. Μπορείς επίσης να βρεις περιγραφές των σημαντικότερων όρων, όπως: Partition, PDF, Peer to peer (P2P), RAID, Router, RSS, Script, ICT (ΤΠΕ), FPS,  και άλλα πολλά! 

Εκεί που δίνει «πόνο» όμως, είναι οι πληροφορίες για σημαντικά γεγονότα και προσωπικότητες που επηρέασαν την πορεία της πληροφορικής. Μπορείς, για παράδειγμα,  να μάθεις για την πρώτη ηλεκτρονική υπολογιστική μηχανή, τον πρωτότυπο υπολογιστή ENIAC, την πρώτη ιστοσελίδα που φτιάχτηκε στο διαδίκτυο και από ποιον, και αμέτρητες άλλες πληροφορίες που δεν υπάρχουν αλλού στο διαδίκτυο και μάλιστα σε ελληνική απόδοση. 

Έκδοση: 1.3 
Μέγεθος: 6 MB (Android), 13 MB (iOS)
Λειτουργικό σύστημα: Android 5+, iOS 13+
Κατασκευαστής: Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής
Πηγή: Google Play Store
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal