[Τι Σημαίνει]: Portable εφαρμογή

Τι είναι οι φορητές εφαρμογές

Μια portable (φορητή) εφαρμογή μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα στον υπολογιστή σου χωρίς να απαιτείται εγκατάσταση. Σε αντίθεση με τις κανονικές εφαρμογές που πρέπει να εγκατασταθούν στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σου, οι portable εφαρμογές μπορούν να λειτουργήσουν το ίδιο καλά από οποιοδήποτε φορητό μέσο αποθήκευσης, όπως USB flash drive, εξωτερικό σκληρό δίσκο ή CD/DVD.

Οι portable εφαρμογές συνήθως περιλαμβάνουν όλα τα απαραίτητα αρχεία και βιβλιοθήκες που χρειάζονται για να λειτουργήσουν αυτόνομα, χωρίς να απαιτείται η παρουσία προεγκατεστημένων στο σύστημα. Δεν είναι απαραίτητο οι portable εφαρμογές να είναι μόνο φορητές. Συνήθως υπάρχουν και οι κανονικές εκδόσεις τους. 

Οι portable εφαρμογές είναι χρήσιμες και βολικές για πολλούς λόγους, όπως για τη μεταφορά και χρήση εφαρμογών σε διάφορους υπολογιστές χωρίς να αφήνουν ίχνη στον σκληρό δίσκο, για τη διεξαγωγή εργασιών σε δημόσιους υπολογιστές χωρίς την ανάγκη διαχειριστικών δικαιωμάτων, ή ακόμη και για τη δοκιμή νέων εφαρμογών χωρίς να χρειάζεται να τις εγκαταστήσεις μόνιμα στον υπολογιστή σου.

Στο site μας, διαθέτουμε ειδική κατηγορία φορητών εφαρμογών (πάνω από 250 μέχρι στιγμής), που μπορείς να περιηγηθείς μέσω του παρακάτω συνδέσμου: Δωρεάν Portable εφαρμογές 

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal