NomadBSD - Δωρεάν λειτουργικό που το έχεις σε ένα USB φλασάκι

NomadBSD - Δωρεάν λειτουργικό που το έχεις σε ένα USB φλασάκι
Το NomadBSD είναι μια δωρεάν διανομή του λειτουργικού συστήματος FreeBSD που σχεδιάστηκε να λειτουργεί για φορητές συσκευές USB (φλασάκια) ώστε να παρέχεται στον χρήστη μια φορητή και αυτόνομη εμπειρία. Το NomadBSD δεν απαιτεί εγκατάσταση στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή και μπορεί να εκκινηθεί από το USB stick, επιτρέποντας στους χρήστες να φέρουν μαζί τους το λειτουργικό σύστημα και τα δεδομένα τους σε οποιοδήποτε υπολογιστή που υποστηρίζει την εκκίνηση από USB. Δηλαδή σε όλους! 

Το NomadBSD περιλαμβάνει πολλά από τα χαρακτηριστικά του FreeBSD, όπως το ZFS, το διαχειριστικό σύστημα πακέτων pkg, τον πυρήνα FreeBSD, και πολλά άλλα. Επιπλέον, διαθέτει ένα φιλικό περιβάλλον εργασίας που βασίζεται στον διαχειριστή παραθύρων (Window Manager) Openbox και φυσικά δεκάδες προεγκατεστημένες εφαρμογές όπως τον Firefox για πλοήγηση στο διαδίκτυο, εφαρμογές γραφείου, πολυμέσα και διάφορες άλλες για απλές καθημερινές ανάγκες.

Το NomadBSD σχεδιάστηκε με στόχο να προσφέρει μια εύκολη στη χρήση και φορητή εναλλακτική λύση για όσους ενδιαφέρονται για ένα ελεύθερο λειτουργικό όπως είναι το FreeBSD αλλά δε θέλουν να εγκαταστήσουν το λειτουργικό σύστημα στον υπολογιστή τους.

Ανακαλύψαμε ένα αναλυτικό βίντεο στο YouTube στα Ελληνικά από τον Kordmeister, όπου παρουσιάζει το NomadBSD και εξηγεί βήμα προς βήμα τη διαδικασία εγκατάστασής του. Αξίζει να το παρακολουθήσεις: 



Έκδοση
Μέγεθος: 1.9 GB
Λειτουργικό σύστημα: FreeBSD
Κατασκευαστής: nomadbsd.org
Πηγή: nomadbsd.org
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal