«Τρελαντώνης» - Δωρεάν το εκπληκτικό μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα


Η Πηνελόπη Δέλτα, (Αλεξάνδρεια Αιγύπτου, 1874 - Αθήνα, 2 Μαΐου 1941) ήταν Ελληνίδα συγγραφέας, γνωστή κυρίως από τα ιστορικά της μυθιστορήματα για παιδιά, η σημαντικότερη ίσως γυναικεία φυσιογνωμία στις κρίσιμες για τον Ελληνισμό πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα.

Το παρακάτω βιβλίο είναι εντελώς δωρεάν για online ανάγνωση αλλά και για κατέβασμα στον υπολογιστή σας ή στην έξυπνη συσκευής σας, χάρη στην ψηφιοποίηση και επιμέλεια από την νέα ηλεκτρονική βιβλιοθήκη της Πηνελόπης Δέλτα που πρόσφατα παρουσιάσαμε στο site μας.

Από τον πρόλογο του βιβλίου:

Το μυθιστόρημα «Τρελαντώνης» πρωτοεκδόθηκε το 1932 και παρουσιάζει τον τρελούτσικο ήρωά μας, περιγράφοντας παράλληλα το συναρπαστικό καλοκαίρι του 1879 που πράγματι πέρασαν στην Καστέλα τα τέσσερα παιδιά του Εμμανουήλ Μπενάκη: της Αλεξάνδρας, του Αντώνη, της Πηνελόπης (Πουλουδιά) και του Αλέξανδρου.

Ο Αντώνης είναι ο πιο σκανδαλιάρης από όλους, αλλά ακέραιος χαρακτήρας αφού δεν λέει ποτέ ψέματα και παραδέχεται με θάρρος όλες του τις σκανδαλιές γνωρίζοντας πως θα ακολουθήσει η τιμωρία. Είναι παλικάρι, δεν κλαίει ποτέ, δε φοβάται να δεχτεί κάθε τρελή πρόκληση και βρίσκεται συνέχεια σε μπελάδες!

Είδος αρχείου: PDF
Μέγεθος: 3.9 MB
Σελίδες: 271
Συγγραφέας: Πηνελόπη Δέλτα
Πηγή: Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Πηνελόπης Δέλτα
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Σου άρεσε το άρθρο μας;

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με τους ακόλουθους τρόπους: