«Το Σπαρματσέτο» - Το άγνωστο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν στα Ελληνικά

Το Σπαρματσέτο: Άγνωστο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν


Ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν ήταν ο πασίγνωστος Δανός λογοτέχνης και συγγραφέας παιδικών παραμυθιών που κατά τη περίοδο της ζωής του (1805 - 1875) έγραψε πολλά εξαιρετικά και διδακτικά παραμύθια. Τα βιβλία του διαβάζονται ακόμα και σήμερα με μεγάλο ενθουσιασμό από τους πιτσιρικάδες αλλά και τους μεγαλύτερους. Πολύς κόσμος -ακόμα και γω- μεγάλωσε με αυτά. Ποιος μπορεί να ξεχάσει «Το Ασχημόπαπο», «Η πριγκίπισσα και το ρεβίθι», την «σταχτοπούτα», «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα», «Ο μολυβένιος στρατιώτης» και πολλά άλλα!

Εδώ τώρα σας έχουμε μια έκπληξη. Ένα άγνωστο -στο ευρύ κοινό- παραμύθι του μεγάλου Δανού συγγραφέα βγήκε στην επιφάνεια του διαδικτύου και ο τίτλος τους είναι «Το Σπαρματσέτο». Ναι, καλά διαβάσατε και διατίθεται δωρεάν για κατέβασμα. Την Διαδικτυακή έκδοση επιμελήθηκε η Ελληνική Ανοικτή Βιβλιοθήκη OpenBook του Γιάννη Φαρσάρη, και για να μπορέσουμε να το έχουμε στα ελληνικά, τη μετάφραση του έργου επιμελήθηκε η Χριστίνα Μαρκουλάκη και ο Κώστας Στοφόρος. Τέλος, η εικονογράφηση είναι της Στεφανίας Βελδεμίρη.

Το βιβλίο εκτός από PDF διατίθεται και σε ακουστική μορφή (Audio Book). Όλα τα links για το βιβλίο υπάρχουν στο OpenBook, αρκεί να πατήσετε στο παρακάτω download link.

Έίδος: PDF, Audio Book
Μέγεθος: 934 KB
Σελίδες: 23
Συγγραφέας: Χανς Κρίστιαν Άντερσεν
Πηγή: openbook.gr
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram